Artikel top billede

Microsoft:Touch-skærme burde være meget hurtigere

Dagens høje latency på touch-skærme giver en halvdårlig brugeroplevelse, mener Microsoft. Se hvordan en reduktion i latency fra 50 ms til 10 ms ændrer oplevelsen markant.

Selvom de farten ikke betyder så meget for fleste operationer, hvor man flytter elementer rundt på en touchskærm, ville brugeroplevelsen for mange touch-brugere alligevel kunne blive meget bedre, hvis blot dagens touch-skræme var lidt hurtigere.

Det er konklusionen på et lille ekspertiment foretaget af Microsoft. Selskabets  forskningsafdeling, Applied Sciences Group, har leget med berøringsskærmens forsinkelse - eller på godt dansk: latency.

Dagens touch-skærme har ifølge Microsoft en latency på omkring 100 millisekunder (ms). På videoen nedenfor ses forskellen i brugeroplevelse, når latency reduceres til 50 ms og derpå til 10 ms.

Bemærk den store forskel på, om skærmen har 50 eller 10 millisekunders forsinkelse.

Betydingen af selv små forsinkelser i menneske-maskin-interfacet kommer måske ikke som den store overraskelse for folk, der har skiftet fra langsom til hurtig hardware - for eksempel fra en lidt ældre smartphone til en nyere, kraftig model. Men touch-skærmenes hastighed har hidtil været et temmelig upåtalt område, hvor producenterne i stedet har slået sig op på opløsning og farver som de vigtigste parametre.

At dømme efter Microsoft-eksperimentet kunne skærmes hastighed med god ret gøres til en langt vigtigere konkurrenceparameter i fremtiden.

_
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.