Artikel top billede

Her er problemerne med den nye iPad-skærm

Den nye iPad lokker med en lækker skærm i høj opløsning, men det kan både være en fordel og en ulempe. Det er ikke alt indhold, der ser kønt ud på den nye skærm.

I næste uge kommer den nye iPad med HD-skærm på markedet i Danmark og andre europæiske lande. Hos det britiske Wired har man allerede haft mulighed for at afprøve den nye iPad - der er dog ikke tale om en fuld anmeldelse - og her er der ikke overraskende stor begejstring over den enorme opløsning på 2.048 x 1.536 billedpunkter. Det er mere end et plasma-fjernsyn, flere pixels end i en Blu-ray-film og højere opløsning end den bedste MacBook Pro - og alt det på en lille 9,7-tommers skærm.

Der er fire gange flere billedpunkter på skærmen end i forgængeren, og det skulle betyde at tekst fremstår meget skarpt og tydeligt på skærmen. Fotografier og film i høj opløsning skulle også være en fornøjelse på den nye skærm.

"Jeg har set 1080p video på min demoenhed, og kvaliteten er utrolig. Det ser virkelig skarpere ud end alt, hvad jeg har set før. Tænk på den første gang du så en dvd efter du havde set vhs. Kan du huske hvor tydeligt det hele pludselig var? Det er den fornemmelse, jeg havde med den nye iPad," skriver Wired-redaktøren Nate Lanxon.

Det lyder jo fantastisk - men den høje opløsning kan også være et problem. Den er nemlig så høj, at man pludselig kan se fejlene i selv et lille otte-megapixel billede. 

"Det nye display er så godt, at det får billeder og video i lav kvalitet til at se virkelig elendige ud. Jeg gik ind på et nyhedssite for at læse en historie og selvom teksten så fantastisk ud, så kunne man tydeligt se komprimerings-fejlene i de små billeder i web-opløsning," skriver Lanxon.

Det samme gælder for applikationer i lav opløsning - og her er det værd at bemærke, at alle de nuværende iPad-applikationer kører med den lave opløsning. De bliver automatisk opskaleret til den nye skærm, men det betyder også at billeder og andet grafisk indhold kan komme til at fremstå pixeleret og kantet. Til gengæld er iPad'en bedre til at opskalere tekst.

Det er selvfølgelig kun et spørgsmål om tid, inden app-udviklerne får tilpasset deres applikationer så de udnytter den nye skærm og dens grafiske muligheder.

Wired skriver også, at 3D-spil ser meget imponerende ud på den nye skærm - og her hjælper det også, at den nye A5X-processor har fået quad-core-grafik. 

Men hvis man kun bruger sin iPad til simple spil, web-browsing og opskrifter, så kan man også fint klare sig med den gamle iPad, som nu er faldet i pris, lyder konklusionen fra Wired.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere