Artikel top billede

Her er problemerne med den nye iPad-skærm

Den nye iPad lokker med en lækker skærm i høj opløsning, men det kan både være en fordel og en ulempe. Det er ikke alt indhold, der ser kønt ud på den nye skærm.

I næste uge kommer den nye iPad med HD-skærm på markedet i Danmark og andre europæiske lande. Hos det britiske Wired har man allerede haft mulighed for at afprøve den nye iPad - der er dog ikke tale om en fuld anmeldelse - og her er der ikke overraskende stor begejstring over den enorme opløsning på 2.048 x 1.536 billedpunkter. Det er mere end et plasma-fjernsyn, flere pixels end i en Blu-ray-film og højere opløsning end den bedste MacBook Pro - og alt det på en lille 9,7-tommers skærm.

Der er fire gange flere billedpunkter på skærmen end i forgængeren, og det skulle betyde at tekst fremstår meget skarpt og tydeligt på skærmen. Fotografier og film i høj opløsning skulle også være en fornøjelse på den nye skærm.

"Jeg har set 1080p video på min demoenhed, og kvaliteten er utrolig. Det ser virkelig skarpere ud end alt, hvad jeg har set før. Tænk på den første gang du så en dvd efter du havde set vhs. Kan du huske hvor tydeligt det hele pludselig var? Det er den fornemmelse, jeg havde med den nye iPad," skriver Wired-redaktøren Nate Lanxon.

Det lyder jo fantastisk - men den høje opløsning kan også være et problem. Den er nemlig så høj, at man pludselig kan se fejlene i selv et lille otte-megapixel billede. 

"Det nye display er så godt, at det får billeder og video i lav kvalitet til at se virkelig elendige ud. Jeg gik ind på et nyhedssite for at læse en historie og selvom teksten så fantastisk ud, så kunne man tydeligt se komprimerings-fejlene i de små billeder i web-opløsning," skriver Lanxon.

Det samme gælder for applikationer i lav opløsning - og her er det værd at bemærke, at alle de nuværende iPad-applikationer kører med den lave opløsning. De bliver automatisk opskaleret til den nye skærm, men det betyder også at billeder og andet grafisk indhold kan komme til at fremstå pixeleret og kantet. Til gengæld er iPad'en bedre til at opskalere tekst.

Det er selvfølgelig kun et spørgsmål om tid, inden app-udviklerne får tilpasset deres applikationer så de udnytter den nye skærm og dens grafiske muligheder.

Wired skriver også, at 3D-spil ser meget imponerende ud på den nye skærm - og her hjælper det også, at den nye A5X-processor har fået quad-core-grafik. 

Men hvis man kun bruger sin iPad til simple spil, web-browsing og opskrifter, så kan man også fint klare sig med den gamle iPad, som nu er faldet i pris, lyder konklusionen fra Wired.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere