Artikel top billede

Google planlægger stor ombygning af sin søgemaskine

Google arbejder på en ny generation af sin søgemaskine, som skal levere mere end bare links til websider.

I de kommende måneder kommer Google med en ny version af sin søgemaskine med en række ændringer, der beskrives som de mest dramatiske nogensinde i tjenestens historie. Det skriver Wall Street Journal.

Søgemaskinen skal fremover levere mere end blot en liste med links. Den vil fremover præsentere fakta og direkte svar på søgeforespørgsler øverst på resultatsiden.

Det betyder også at der sker store ændringer i den måde, websider bliver vægtet og placeret i resultatlisten. Google erstatter ikke sit nuværende nøgleords-baserede system, men satser på at udvide det med "semantisk søgning", hvor man forsøger at analysere betydningen af de indtastede ord.

Google har samlet en database med millioner af "objekter" - mennesker, steder og ting - i de sidste to år. Den skal nu bruges til at levere semantiske søgeresultater.

Fremtidens Google-søgning vil fungere "ligesom mennesker forstår verden," siger firmaets søgechef Amit Singhal.

Hvis man f.eks. indtaster "Lake Tahoe" kan man straks se de vigtigste fakta om søen, som dens placering, højde, gennemsnits-temperatur eller salt-indhold. På et mere komplekst spørgsmål som "Hvad er de 10 største søer i Californien" vil Google forsøge at levere svaret selv i stedet for at linke til f.eks. Wikipedia.

Den nye semantiske søgning skal hjælpe Google i kampen mod Microsofts Bing, men det betyder også at Google kommer til at stå stærkere overfor Facebook, som allerede har samlet informationer om millioner af mennesker, steder og ting.

Det skal også få brugerne til at blive længere tid på Google. Når man har søgt efter en bestemt forfatter kan man f.eks. finde en liste over bøger og springe videre til andre forfattere uden at forlade Google.

En af avisens kilder oplyser, at ændringerne får direkte betydning for 10-20 pct. af alle søgninger hos Google, og det kan få millioner af andre websider til at ændre deres struktur så det passer til Googles nye søgekriterier.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.