Artikel top billede

Anonymous-operativsystem er måske en forfalskning

Tør du installere denne software?

Nu er der udsendt en Linux-distribution i hacker-sammenslutningen Anonymous' navn. Den er baseret på Ubuntu 11.10 sammen med MATE Desktop. Det nye Anonymous OS leveres med en række forudinstallerede hacker-værktøjer som kodeords-generatoren ParolaPass, WLAN-programmet WireShark og anonymiserings-værktøjet Tor.

Denne blog fortæller at Anonymous OS er udviklet til "undervisningsformål" og for at "teste sikkerheden på websider".

Men ligesom med alt andet, der gælder Anonymous, så er det meget usikkert hvem der egentlig står bag.

Anonymous skriver selv på sin Twitter-kanal, at operativsystemet er en forfalskning.

"Anonymous OS er falsk, det er fyldt med trojanere," hedder det.

Der er allerede rygter om, at det er myndighederne der har skabt det, og at de har indbygget en skjult bagdør for at overvåge brugerne.

Men det er også muligt, at det er nogle enkelte Anonymous-medlemmer, der står bag, eller personer uden nærmere tilknytning til bevægelsen.

Anonymous OS bloggen advarer mod at anvende Anonymous OS til at ødelægge websider og afviser samtidig at der skulle være skjulte trojanere.

"I vores verden, i Linux- og open source-verden, er der ikke virus. Hvis du tror, at Anonymous OS er fyldt med trojanere eller har bagdøre anbragt af myndighederne eller hackere, så lad være med at downloade det. Men hold op med at påstå, at Linux er farlig og har trojanere," hedder det på bloggen, hvor man også kan downloade softwaren - hvis man tør.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen