Artikel top billede

Derfor skal du passe på din smartphone

Hvad sker der med en "glemt" smartphone? Symantec gjorde forsøget.

Hvis du mister din smartphone skal du ikke regne med at blive kontaktet af den person, der finder den. Det viser et forsøg, som Symantec har gennemført. I det såkaldte Honey Stick Project har Symantec-ansatte "glemt" 50 smartphones i forskellige byer som New York, Washington DC, Los Angeles, San Francisco og Ottawa.

De pågældende smartphones var udstyret med et spionprogram, som gjorde det muligt at følge telefonens position og se, hvad den bliver brugt til.

Det viste sig at det kun var halvdelen af telefonerne, der i sidste ende fandt tilbage til den oprindelige ejer.

Nu skulle man tro, at finderen som det første ville slå op i adressebogen for at se nummeret på en person, der kender telefonens ejer. Men telefonbogen blev kun åbnet på 38 af telefonerne.

Til gengæld viste det sig, at 89 procent af finderne kiggede i private billeder, beskeder eller informationer fra sociale netværk på telefonen. Næsten lige så mange forsøgte at få adgang til firmadokumenter på telefonen.

Symantec havde selv placeret forskellige apps og filer på telefonen, der lignede programmer til fjernadgang til firmanetværk og lønafregninger og dermed altså skulle fungere som lokkemad.

Der var også placeret en fil på telefonen, som så ud til at indeholde følsomme kodeord - mere end halvdelen forsøgte at åbne denne fil.

Symantec mener at det lille eksperiment viser, at man altid bør låse sin telefon med en særlig kode, og desuden bør man bruge programmer som gør det muligt at spore telefonen hvis den bliver tabt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere