Artikel top billede

Fremtidens laserprinter kan både udskrive og slette

Britiske forskere har udviklet en metode til at genbruge papir i laserprintere. En laser fordamper toneren og sletter dermed indholdet på papiret.

Måske er det ikke nok til at redde regnskoven, men britiske forskere fra University of Cambridge har udviklet en ny teknologi, der kan spare rigtig meget papir i verdens kontorer. Det papirløse kontor er jo stadig ikke blevet til realitet. Men den nye teknologi kan spare papir ved at genbruge de udskrevne sider fra laserprinteren - deres indhold bliver ganske enkelt slettet, så de kan bruges igen.

Forskerne bruger grønt laserlys med en bølgelængde på 532 nanometer til at fordampe toneren på papiret. Laserlyset skinner lige gennem papiret, men det bliver absorberet af toneren, som så forsvinder.

I deres artikel "Toner-print removal from paper by long and ultrashort pulsed lasers" skriver forskerne, at det er nok med ultrakorte laser-pulser på fire nanosekunder for at fjerne trykte bogstaver og tegn fra papiret.

Forskerne har brugt almindeligt printerpapir og toner fra HP i deres forsøg.

"Nu skal vi finde nogen som vil bygge en prototype. Der er nu mulighed for at genbruge papir på kontoret," siger dr. Julian M. Allwood til universitetets eget magasin.

Det skulle være muligt at printe og slette det samme stykke papir op til fem gange. Den næste udfordring bliver at integrere teknologien i en almindelig laserprinter, og det er usikkert om man kan bruge den samme laser til at slette og skrive på papiret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.