Artikel top billede

Verdens bedste mailprogram er ankommet til iPhone

Sparrow til Mac er måske verdens bedste mailprogram, og nu er programmet også kommet som app til din iPhone. Men er det værd at hente?

Sparrow er uden sidestykke det bedste mailprogram til din Mac.

Og nu vil folkene bag Sparrow bygge videre på successen med en helt ny mail-app til iPhone, som skal udfordre Apples egen Mail-apps position som iPhone-brugernes foretrukne mail-værktøj. 

Folk der ligesom denne skribent er begejstrede brugere af Sparrow til Mac, vil sandsynligvis være fristet til at betale de 18 kroner, som Sparrow til iPhone koster i App Store.

Men er det pengene værd?

Det korte og lettere forsimplede svar er: Nej. Længere nede i artiklen kan du læse hvorfor.

Men på trods af det er Sparrow til iPhone ikke blot flottere end Apples standard-mail.

På mange måder er den også bedre.

Derfor er Sparrow-app'en fed

Bruger du ofte labels - eller mærkater som det hedder på dansk - når du bruger Gmail, vil du elske Sparrows iPhone-klient.

Her kræver det ikke mere end et enkelt fingerstrøg at tilføje mærkat til en mail. 

Det er også betydeligt lettere at vedhæfte billeder til dine mails. Med Apples eget mailprogram til din iPhone kan du ikke vedhæfte filer i selve programmet. I stedet må du gå en omvej, hvor du først åbner selve billedet og herefter vælger, at du gerne vil sende det med en mail. 

Men den omvej slipper du for med Sparrow. Her er det næsten lige så enkelt som med et almindeligt mailprogram til din computer.

Du skal blot klikke på "vedhæft-ikonet" og vælge din fil.

Derfor skal du ikke købe Sparrow til iPhone

Sparrow har også valgt at håndtere lange mailkorrespondancer på en ny og mere overskuelig måde. 

Når du åbner en korrespondance, åbner Sparrow den nyeste mail. Men du kan hurtigt bladre frem og tilbage mellem de forskellige mails i korrespondancen ved at swipe op og ned på siden. 

Ønsker du et overblik over alle de forskellige mails i en korrespondance, trykker du blot på topbaren i app'en, og herefter får du et overblik over samtlige mails i hele korrespondancen. 

Blandt de mere kosmetiske fordele ved Sparrow er, at du kan få sat ansigt på dem, du mailer med.

Ud for hver mail i din indbakke dukker der et billede op af mailens afsender. Det kræver dog, at du har valgt at koble Sparrow sammen med din Facebook-konto. 

Derfor skal du ikke købe Sparrow

Og det er jo alt sammen meget godt. Derfor sidder du måske og spørger dig selv, hvordan vi kan starte artiklen med at påstå, at Sparrow ikke er sin pris på 18 kroner værd.

Det er der to grunde til. 

For det første vil Apples egen mail-app altid være standard mail-program på din iPhone, og det kan du ikke ændre på. 

Det vil sige, at du i stedet for at have ét mailprogram pludselig vil have to aktive mailprogrammer, når du begynder at bruge Sparrow.

Og det er simpelthen for fjollet - ikke mindst når nu din iPhone mail-app er helt gratis og faktisk fungerer ganske glimrende. 

For det andet har Sparrow ikke push-mail. Det vil sige, at Sparrow ikke giver dig automatisk besked, lige så snart du modtager en ny mail. I stedet skal du tømme din mail manuelt.

Derfor er vi tilbageholdende med at opfordre dig til at købe Sparrows iPhone-app. 

Til gengæld vil vi gerne opfordre Apple til at opkøbe Sparrow. 

For Sparrow til Mac er alt det, som Apples eget mail-program burde være, og Apples mail-app til iPhone vil kunne blive en hel del bedre, hvis den hentede inspiration hos Sparrows iPhone-app.

Læs også:
 
Fem gode grunde til at du skal hente Gmails nye app  

Sådan bliver din iPhone endnu bedre til Gmail  

Her er det bedste mail-program til din Mac
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere