Artikel top billede

NSA bygger gigantisk spionagecenter

Det nye aflytningscenter koster mere end 11 milliarder kroner.

Det hemmelighedsfulde National Security Agency (NSA) bygger nu det største aflytningscenter i USA. Det nye "Utah datacenter" i den lille by Bluffdale koster mere end 11 milliarder kroner. En stor del af verdens elektroniske kommunikation skal løbe sammen her - private e-mails, telefonsamtaler, Google-søgninger, satellit-kommunikation. Men også de helt almindelige digitale fodspor, som man efterlader i sin dagligdag - fra parkeringsbilletter til hotelreservationer.

Ifølge en længere artikel i Wired er der tale om et byggeri med et samlet areal på 92.000 kvm., hvor man skal opfange, samle og analysere elektroniske data. En af de vigtigste opgaver bliver at knække krypteret kommunikation på nettet - mange websider bruger efterhånden https-forbindelser.

Denne opgave skal klares af en ny supercomputer med en regnekraft på mere end en petaflop/s. Med en normal computer vil det tage mere end 100 år at knække 256 kbit AES-kryptering med brute force-metoden - med en supercomputer tager det kun en brøkdel af denne tid.

I det nye regnecenter er der reserveret et areal på 2.300 kvadratmeter til servere og der skal installeres et anlæg, som kan pumpe 6,4 millioner liter vand til køling om dagen.

Datacenteret har også sit eget nødstrømsanlæg, der kan holde det kørende i tre dage uden ekstern strømforsyning. Der skal bruges 50 millioner kroner på sikring af området, herunder videoovervågning og kontrol af alle besøgende. 

Ifølge Wired skulle det nye anlæg være færdigt i september 2013.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere