Artikel top billede

Amazon betaler milliarder for en hær af robotter

Kiva Systems er solgt til Amazon for 4,2 mia. kr.

Amazon er allerede en af de største kunder hos Kiva Systems, der fremstiller robotter til lagerbygninger, og nu har Amazon købt hele firmaet for 4,2 mia. kroner. De orange Kiva-robotter henter varen på hylden i lagerhallen og transporterer den hen til et bånd, hvor mennesker så pakker de færdige forsendelser.

Ifølge Amazon kan produktiviteten for hver lagermedarbejder tre- eller firedobles ved at bruge robotter til at overtage alle de trivielle opgaver som at finde bøger og dvd'er og placere dem det rigtige sted.

Internet-giganten investerer lige nu stort i en udbygning af sine datacentre og lagerhaller. Kiva Systems er den andenstørste firmaovertagelse i Amazons historie. Den største var Zappos.com, som blev købt for omkring fem mia. kr.

Kiva Systems skal fortsat sælge sine robotter til andre kunder. De bliver blandt andet brugt hos Gap, Staples og Saks. Robotterne koster adskillige millioner kroner stykket.

En Amazon-talsmand afviser, at man har planlagt fyringer i forbindelse med overtagelsen af robot-firmaet. Men det er nok ingen tvivl om, at robotterne skal overtage stadig flere opgaver hos Amazon, der har 56.200 ansatte verden over.

Firmaet har nu 69 forsendelsescentraler og alene sidste år blev der tilføjet 17 nye.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere