Artikel top billede

Medie: HP vil fusionere print- og pc-divisioner

Sammensmeltning af de to hardware-divisioner skal frigøre kapital til investeringer, skriver flere amerikanske medier.

HP vil ifølge nyhedssitet All Things Digital fusionere sine to hardware-divisioner for print (IPG) og pc'er (PSG).

Omstruktureringen vil ifølge sitet betyde farvel til den globale IPG-chef Vyomesh Joshi, som har 31 år i HPs tjeneste - har den seneste ti år som chef for IPG - bag sig. Den nuværende PSG-chef Todd Bradley er angiveligt udset til at stå i spidsen for den nye IPSG-division.

HP har indtil videre ikke kommenteret forlydenderne om en fusion. Heller ikke HP Danmark har kommentarer.

Tilbage i 2005 blev to divisioner lagt sammen af den daværende CEO Carly Fiorina. Fusionen blev dog efter blot seks måneder droppet af Fiorinas afløser Mark Hurd.

Så sent som i sidste måned antydede HPs nuværende topchef, Meg Whitman, at en større omstrukturering var undervejs, og at lavere omkostninger vil være HPs første prioritet i den nærmeste fremtid.

"Både vores omsætnings- og indtjeningsprofil gør det klart, at vores nuværende omkostningsniveau ikke er holdbart. Med den nuværende kurs har vi ikke den nødvendige kapacitet til at investere," lød det ifølge amerikansk CRN fra Meg Whitman.

HPs printdivision har i mange år været koncernens guldkalv, men i det seneste kvartal faldt salget med syv procent, mens indtjeningen faldt med hele 32 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere