Artikel top billede

Den globale opvarmning gør nettet hurtigere

Nye undersøiske kabler skal forbinde London med Tokyo. Den globale opvarmning har gjort det muligt.

Som ComON tidligere har fortalt kan den globale opvarmning betyde at det bliver muligt at placere nye undersøiske kabler gennem Arktis, som lader datatrafikken flyde direkte mellem Europa og Asien - uden at skulle igennem USA først.

Der er planer om at placere tre konkrete kabler, som skal forbinde London og Tokyo. Det skriver Ars Technica. Det første projekt er det såkaldte Russian Trans-Arctic Cable System (RUTACS), som løber langs med den russiske kyst.

Der er tale om seks par fibre med en kapacitet på 1,6 terabit/s per par, og den minimale latenstid mellem London og Tokyo bliver på 76,58 millisekunder. Projektet har en samlet pris på næsten seks milliarder kroner.

Arctic Fibre vil også forbinde Storbritannien og Japan, men dette kabel skal følge den berømte Nordvestpassage. Der spekuleres i at den globale opvarmning vil gøre Nordvestpassagen mellem Atlanterhavet og Stillehavet langs Amerikas nordlige kyst farbar det meste af året.

Den totale båndbredde bliver på 6,4 terabit/s og latentstiden ligger på 168 ms.

Det tredje projekt er det såkaldte Arctic Link, som også skal løbe gennem Nordvestpassagen. Der er dog usikkerhed omkring dette projekt, som ikke har fået de nødvendige lån.

Europa og Japan er allerede forbundet med forskellige land- og hav-kabler, men trafikken passerer gennem en række knudepunkter og flaskehalse på vejen - og den seneste tid har vist, at et enkelt skib som trækker sit anker hen over havbunden det forkerte sted kan afbryde en stor del af den globale netkommunikation.

De arktiske ruter er kortere og der er mindre skibstrafik i dette område - indtil videre. Hvis isen fortsætter med at vige, kan det betyde at mange flere skibe vil benytte de nordlige ruter. Indtil videre er det stadig nødvendigt at bruge særlige forstærkede skibe til kabellægning, som er ledsaget af isbrydere.

I dag ligger latenstiden mellem London og Tokyo på omkring 230 millisekunder - med de nye kabler kan det altså reduceres betydeligt. Det betyder ikke så meget for almindelige internet-brugere, men for den algoritme-baserede børshandel kan hvert millisekund betyde millioner i fortjeneste eller tab.

De første af de nye undersøiske kabler gennem Arktis skulle være på plads senere i år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere