Artikel top billede

Rapidshare skal selv finde pirat-links

Tysk domstol tvinger filhosting-site til at søge proaktivt efter pirat-links og fjerne dem.

I sidste uge faldt der dom i sagen mod den såkaldte one-click-hoster Rapidshare i Tyskland. En domstol i Hamborg bekræftede en tidligere afgørelse fra en lavere retsinstans, som betyder at Rapidshare kan gøres ansvarlig for copyright-krænkelser på sin platform.

Retten mente ikke, at Rapidshare har gjort nok for at fjerne pirat-links fra sit site. Det er ikke længere nok at vente indtil man har modtaget en anmeldelse om copyright-krænkelse - Rapidshare skal selv handle proaktivt og undersøge alle links målrettet for at finde muligt pirat-indhold.

Filhosteren kan altså ikke undskylde sig med, at man ikke har haft kendskab til det ulovlige materiale - fordi retten mener, at hosteren er forpligtet til at kontrollere alle links inden de bliver gjort tilgængelige for brugerne.

Hos copyright-foreningen Gema modtager man den nye afgørelse med stor tilfredshed.

"Dommen bekræfter, at Rapidshare skal tage effektive tiltag mod anvendelsen af ulovligt indhold. De tiltag, som man har taget indtil nu, er ikke nok. Især er det ikke nok, bare at slette når man har fået en henvendelse fra rettigheds-haveren," lyder kommentaren.

Men det schweiziske selskab har også fået medhold i retten på flere punkter.  Rapidshare mener at domstolen har erklæret selskabets forretningsmodel for lovlig og henviser samtidig til, at retten har slået fast at pirat-links først er ulovlige i det øjeblik, hvor de bliver gjort tilgængelige for andre brugere på nettet.

Rapidshare er en af verdens største såkaldte sharehostere med over 160 millioner gemte filer, 500.000 nye uploads per dag og mere end 42 millioner daglige brugere. Den samlede kapacitet på firmaets servere anslås til 10 petabyte. Firmaet tjener penge på at sælge premium-abonnementer.

Hele domstolens afgørelse (på tysk) kan læses her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere