Artikel top billede

Spiludviklere henter guld på Kickstarter

Crowdfunding-platformen Kickstarter har udviklet sig til en guldgrube for spiludviklere.

Forleden slog den berømte spiludvikler Tim Schafer alle rekorder på crowdfunding-platformen Kickstarter og skaffede mere end 18 millioner kroner til sit nye spilprojekt, som end ikke har et navn endnu. Det ser ud til at Kickstarter har udviklet sig til en interessant alternativ finansieringskilde for spilbranchen.

Nu har to uafhængige spiludviklere fra Shanghai samlet næsten 130.000 dollar eller mere end 700.000 kr. til deres projekt. Det oprindelige mål var kun at indsamle 10.000 dollar.

De to udviklere, Matthew Davis og Justin Ma, samler penge til rumspillet Faster Than Light.

I modsætning til Tim Schafers kommende adventure er Faster Than Light allerede næsten færdig. En tidlig version af spillet blev vist på GDC 2012 i San Francisco og kunne afprøves på streaming-tjenesten Onlive.

I Faster Than Light skal spilleren styre et rumskib og forsvare sig mod forskellige trusler. Det tager mellem 15 og 90 minutter at gennemføre et spil, og der kan ikke gemmes undervejs. Hvis man dør, skal man starte forfra.

Matthew Davis og Justin Ma ville bruge Kickstarter til at skaffe penge til den sidste finpudsning af spillet og en lyddesigner. Men det er altså gået over alle forventninger. For 10 dollar kan man få en kopi af spillet når det er færdigt, og for 25 dollar er der adgang til en lukket beta.

Men Kickstarter-rekorden ligger stadig hos Tim Schafer, som forventer at være klar med sit nye adventure senere i år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.