Artikel top billede

Skal du stå i kø for at købe den nye iPad?

Blog: Den nye iPad kommer til Danmark fredag. Skal du pakke teltsækken og soveposen allerede nu?

Dengang Apple lancerede sin første iPad gik der mere end et halvt år, inden den kunne købes officielt i Danmark. Denne gang gik der kun en uge. Den nye iPad blev lanceret i USA og mange andre lande fredag i sidste uge, og danskerne måtte så vente en uge ekstra - medmindre de har lyst til at smutte en tur over grænsen til Tyskland. Fredag den 23. marts er den officielle danske lanceringsdato. Det er iPad-dag, og man må nok regne med, at der bliver kø foran de butikker hvor vidunderet kan købes.

Men kan det betale sig at løbe ud og investere i den nye tablet? Jeg var blandt de heldige, som fik fat i en iPad allerede fredag i sidste uge - en af fordelene ved at bo tæt på den dansk-tyske grænse - og har således haft en uges tid til at lege med computeren.

Der er sagt og skrevet meget om skærmen, og de tekniske data behøver ikke blive gentaget, men det interessante er selvfølgelig også oplevelsen af produktet. Skærmen er flot - rigtig flot. Tekst fremstår med lysende skarphed og læseoplevelsen er meget bedre end på den gamle iPad. Nu er iPad'en endelig egnet til at læse e-bøger - det må være et problem for Amazon, som stadig sælger sine e-ink-baserede Kindle-læsere. Den eneste ulempe ved iPad-skærmen er stadig, at den er ikke så god i direkte sollys. Her er e-ink stadig bedre.

Som nybagt ejer af den nye iPad vil man gerne finde en masse apps, der udnytter den høje opløsning, og det er lidt af en skuffelse. For der er ikke ret mange programmer, som er optimeret til den nye skærm, og det er også svært at vurdere, om de faktisk udnytter mulighederne fuldt ud. Apple har opgraderet sine egne applikationer til iPad'en, men ellers skal man nok vente nogle uger, før der for alvor kommer nogle spændende apps som bruger displayet optimalt.

Faktisk kan den nye skærm også være en ulempe - for den afslører dårlige billeder i lav opløsning. Det gælder ikke mindst på websider, hvor man for alvor kan se, hvis grafikken har en lav kvalitet. Jeg har forgæves forsøgt at finde video, der udnytter skærmens fulde opløsning, og de fleste billeder bliver også hurtigt grimme når de bliver blæst op i fuld opløsning. Igen er det nok kun et spørgsmål om tid, inden der kommer mere HD-indhold, men det er irriterende når man lige har investeret i den nye iPad.

Jeg kan stadig ikke se meget formål med de to indbyggede kameraer og det virker underligt, at Apple stadig kun sælger udgaver med 16, 32 og 64 GB. Hvad med 128 GB? Den manglende 4G-understøttelse i Danmark trækker også ned. I forhold til to'eren er den nye iPad både tungere og tykkere, og man mærker hurtigt at den bliver varm på bagsiden. Det betyder måske ikke noget, men det er lidt ubehageligt.

De fleste iPad-ejere vil uden tvivl anskaffe den nye model - alene på grund af skærmen. Det er også imponerende, at Apple har fået proppet så mange pixels ned i et 9,7-tommers display. Det betyder meget, hvis man læser e-bøger, magasiner og andre tekster med sin iPad. Men for almindelige applikationer er forskellen ikke så stor. Vi har stadig ikke set en "killer-app" til den nye iPad.

Verden er meget anderledes i dag end for to år siden. Der er mange andre fisk i havet og iPad er ikke længere den eneste interessante tavlecomputer. Til efteråret kommer der sikkert mange nye tablets med Windows 8 og samme høje opløsning som iPad. Så Apple har brug for at vise, at de kan bevare deres forspring. Den nye iPad er en evolution - ikke en revolution. Denne gang har Apple ikke overrasket os, men leveret det, som vi forventede. Det er måske ikke helt nok.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere