Artikel top billede

Apple afviser apps der henter id-kode

Apple vil ikke længere tillade, at app-udviklere bruger enhedens unikke id-kode i deres applikationer.

Indtil nu har applikationer på iPhone og iPad haft mulighed for at udlæse enhedens unikke id-kode, den såkaldte UDID. Men det er slut nu. Apple har allerede advaret udviklerne om, at de skal stoppe med at bruge UDID'en, og nu er man begyndt at afvise apps, der anvender koden. Det melder TechCrunch.

Det har sendt mange udviklere ud i en paniksituation, hvor de har travlt med at finde alternative løsninger. En af dem kan være at bruge den unikke Wi-Fi Mac-adresse på netkortet. Der er også en open source løsning kaldet OpenUDID.

Mange annoncenetværk bruger UDID'en til at levere målrettede annoncer, hvor man kan spore den enkelte bruger på tværs af applikationer. Men koden bliver også brugt af spilnetværk og forskellige udviklerværktøjer. 

"I den næste måned eller to vil det få betydning for alle annoncenetværk og apps med annoncer. Alle forsøger nu at finde ud af, hvad de skal bruge i stedet for," siger Andy Yang fra Playhaven.

UDID'en har længe været i søgelyset som en mulig privacy-trussel. I modsætning til en cookie kan den hverken ændres eller slettes. Den er direkte knyttet til telefonen eller tavlecomputeren og brugeren kan ikke gøre noget for at forhindre, at applikationer har adgang til den.

I USA er Apple under pres fra lovgivere for at stramme håndteringen af forbrugerdata. To medlemmer af Repræsentanters Hus har sendt breve til 34 iOS-udviklere, hvor de bliver bedt om at oplyse hvordan de samler og benytter forbrugernes data.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere