Artikel top billede

Genial app: Lyt til høj musik uden at blive totalt isoleret

Med denne app kan du stadigvæk høre brandalarmen, selv om du har høj heavy-musik i hovedtelefonerne.

Vi har tidligere fortalt, at støj og larm kan gøre dig mere effektiv.

Alligevel er vi dog mange, der indimellem har behov for at forskanse os fra kontorlarmen ved at tage hovedtelefoner på og skrue op for noget behagelig musik.

Men med musik og velisolerede hørebøffer kan du risikere at blive så afskærmet fra omverdenen, at du ikke hører, når folk taler til dig, eller ender med at sidde tilbage som den sidste på kontoret, efter at brandalarmen er gået.

Downloader du iPhone-app'en Awareness kan du dog undgå, at det sker. Awareness bruger din iPhone eller iPods indbyggede mikrofon til at mikse lyde fra omverdenen med den musik, du lytter til.

Mikrofon opfanger hvad der sker

Når app'en registrerer lyde omkring dig, der er tilstrækkeligt høje, slår den automatisk din telefons mikrofon til, så du i dine høretelefoner kan opfange, hvad der sker omkring.

Det kan eksempelvis være, hvis en bil dytter, når du går på gaden, eller hvis en kollega kommer hen og taler til dig.

Du indstiller selv, hvor høj larmen skal være, før mikrofonen slår til.

Sidder du i et rum med meget larm, vil du naturligvis være tilbøjelig til at sætte grænsen højt, mens du vil sætte den lavere, hvis du befinder dig i rolige omgivelser.

Kan udsende vibrationer

Du kan også nøjes med blot at lade din telefon udsende en vibration, når app'en registrerer høje lyde.

Denne skribent har brugt Awareness de seneste par dage, og den fungerer glimrende. Det føles næsten som at have et ekstra par ører, der bliver slået til, når nogen tiltaler dig.

Normalt koster Awareness 42 kroner i App Store, men i skrivende stund kan den downloades gratis. Hvor længe tilbuddet varer ved, vides ikke.

Ud over den relativt høje pris er en ulempe ved Awareness, at du skal huske at starte app'en, når du lytter til musik. Men når app'en er slået til, bliver du informeret om det via et rødt banner i toppen af skærmen på din iPhone.

Læs også: 
 

Sådan får du fred for al kontorstøjen

Hjerne-Madsen: Derfor skal du høre Spotify på arbejdet  

Psykolog: Sådan dræber du stress med din smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere