Artikel top billede

Scarlett Johansson-hacker kan risikere 60 års fængsel

Manden, der brød ind hos berømtheder som Scarlett Johansson og stjal nøgenbilleder, skal måske sidde bag tremmer i mange år.

I oktober sidste år kunne politiet i Jacksonville i Florida anholde en 35-årig mand, som menes at stå bag hackerangreb mod flere end 50 berømtheder fra underholdnings-branchen. Han havde stjålet nøgenbilleder fra kendissernes computere og smartphones - billeder, der efterfølgende er lækket på nettet.

Hackeren har blandt andet fået fat i private nøgenbilleder af skuespillerinden Scarlett Johansson og sangstjernen Christina Aguilera.

I denne uge mødte Christopher Charney så op i retten, hvor han erklærede sig skyldig i ni anklagepunkter - herunder at han har hacket mailkonti som tilhører Scarlett Johansson og Mila Kunis.

Han risikerer nu op til 60 års fængsel, men det kan ende med at straffen bliver noget lavere. De fleste af de 26 oprindelige anklagepunkter er nu fjernet, og Charney har indgået en handel med anklageren, som blandt andet betyder at han har afleveret sin computer, eksterne harddiske og mobiltelefon.

Politiet var på sporet af Charney i 11 måneder inden han blev anholdt - men billedet af den hemmelighedsfulde super-hacker holdt ikke helt.

Det har tilsyneladende været meget let for hackeren at trænge ind hos de kendte. Netop det faktum, at deres privatliv allerede er udbredt i medierne, betyder typisk at det er nemt at gætte deres kodeord og sikkerheds-spørgsmål.

Det hjælper jo ikke meget at vælge "Hvad hedder min kat" eller "Hvor er jeg født" som sikkerheds-spørgsmål, hvis disse oplysninger allerede er kendt af offentligheden.
 
I et tv-interview sidste år efter anholdelsen forsøgte Charney at undskylde sine gerninger.

"Jeg startede fordi jeg var nysgerrig, og så blev jeg afhængig af at se, hvad stjernerne laver bag kulisserne," sagde Charney.

Han udtrykkede lettelse over, at politiet endelig har fanget ham, og hævdede desuden at han aldrig havde til hensigt at sælge eller offentliggøre billederne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere