Artikel top billede

Scarlett Johansson-hacker kan risikere 60 års fængsel

Manden, der brød ind hos berømtheder som Scarlett Johansson og stjal nøgenbilleder, skal måske sidde bag tremmer i mange år.

I oktober sidste år kunne politiet i Jacksonville i Florida anholde en 35-årig mand, som menes at stå bag hackerangreb mod flere end 50 berømtheder fra underholdnings-branchen. Han havde stjålet nøgenbilleder fra kendissernes computere og smartphones - billeder, der efterfølgende er lækket på nettet.

Hackeren har blandt andet fået fat i private nøgenbilleder af skuespillerinden Scarlett Johansson og sangstjernen Christina Aguilera.

I denne uge mødte Christopher Charney så op i retten, hvor han erklærede sig skyldig i ni anklagepunkter - herunder at han har hacket mailkonti som tilhører Scarlett Johansson og Mila Kunis.

Han risikerer nu op til 60 års fængsel, men det kan ende med at straffen bliver noget lavere. De fleste af de 26 oprindelige anklagepunkter er nu fjernet, og Charney har indgået en handel med anklageren, som blandt andet betyder at han har afleveret sin computer, eksterne harddiske og mobiltelefon.

Politiet var på sporet af Charney i 11 måneder inden han blev anholdt - men billedet af den hemmelighedsfulde super-hacker holdt ikke helt.

Det har tilsyneladende været meget let for hackeren at trænge ind hos de kendte. Netop det faktum, at deres privatliv allerede er udbredt i medierne, betyder typisk at det er nemt at gætte deres kodeord og sikkerheds-spørgsmål.

Det hjælper jo ikke meget at vælge "Hvad hedder min kat" eller "Hvor er jeg født" som sikkerheds-spørgsmål, hvis disse oplysninger allerede er kendt af offentligheden.
 
I et tv-interview sidste år efter anholdelsen forsøgte Charney at undskylde sine gerninger.

"Jeg startede fordi jeg var nysgerrig, og så blev jeg afhængig af at se, hvad stjernerne laver bag kulisserne," sagde Charney.

Han udtrykkede lettelse over, at politiet endelig har fanget ham, og hævdede desuden at han aldrig havde til hensigt at sælge eller offentliggøre billederne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter fem år med KMD: Banedanmark søger it-leverandør til kæmpeordre på 170 millioner kroner
Banedanmark søger it-leverandør, der skal stå for driften af alle organisationens administrative it-systemer, når KMD’s nuværende kæmpe-kontrakt udløber.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.