Artikel top billede

Nu får du måske den internethastighed du har betalt for

Danske internetleverandører er ikke enige om, at love forbrugerne den hastighed, der står på pakken.

Danske forbrugere er blevet vænnet til, at de ikke skal forvente at få den internethastighed, som de betaler for.

Det bliver der måske rettet op på.

Et udvalg i brancheforeningen Telekommunikationsindustrien (TI) diskuterer i øjeblikket, hvordan man kan gøre markedsføringen af internethastigheder mere fair. Det oplyser Waoo.

"Hidtil har vi i Waoo! været det eneste teleselskab blandt TI's medlemmer, der har presset på for at få en reel markedsføring, og indtil i sidste uge troede vi faktisk ikke på, at det ville kunne lade sig gøre for os at få de øvrige selskaber med på ideen," skriver Anders Christjansen, administrerende direktør i Waoo, i en pressemeddelelse.

Direktør i TI Jakob Willer bekræfter, at hans medlemmer har interne forhandlinger på området. Men diskussionen er ikke afsluttet, og han vil derfor ikke bekræfte nogle resultater for forhandlingerne.

Meldingen fra Waoo har ifølge ComONs oplysninger skabt en del irritation blandt de øvrige bredbåndsudbydere, der ikke ønsker at kommentere forhandlingerne. De øvrige bredbåndsudbydere bruger hovedsagligt kobber-teknologi. I modsætning til fiber taber kobber-bredbånd båndbredde alt efter, hvor stor afstanden er mellem slutkunden og centralen, hvorfor det vil være nemt for Waoo at droppe "op til"-markedsføring men yderst vanskeligt for udbyderne af ADSL-bredbånd.

Ellers vil Christiansborg bestemme

Men selv om teleselskaberne er kendt for at markedsføre "op til"-priser på grund af ADSL-forbindelsers tekniske begrænsninger, og fiberselskaberne i lang tid har markedsført faktiske hastigheder, så mener Anders Christjansen, at parterne vil finde en løsning.

"Jeg føler, at der er sket et grundlæggende skred, hvor vi er begyndt at fokusere mere på kunderne og forbrugere i stedet for at fokusere på teknologi. Det er svært at forklare en kunde, at en karton, der er beregnet til en liter mælk, kun indeholder en halv liter, og man stadig kalder det en liter mælk. Det gør sig gældende for mælk og for bredbånd," siger Anders Christjansen.

Han erkender, at telebranchen endnu ikke har givet håndslag på enighed. Men han tror godt, at partnerne kan opnå en aftale. Det taler også til Waoos fordel, at Christiansborg er begyndt at tale om internethastigheder.

"Man kan jo mærke et vist politisk pres. Så kommer vi ikke selv med en løsning, så ender det med, at der kommer nogle politikere ind over, og så får vi ikke selv lov til at bestemme," siger direktøren til ComON.

Forhandlingerne melder intet om, hvordan branchen har tænkt sig at markedsføre internet, hvis der ikke længere skal skiltes med teoretiske internethastigheder og "op til"-priser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.