Artikel top billede

Apple vil betale penge tilbage til skuffede iPad-kunder

Apple er nu klar til at betale pengene tilbage til australske iPad-købere som klager over den manglende 4G-understøttelse.

En af de store nyheder i den nye iPad - 4G-funktionen - fungerer ikke med de frekvensbånd, der bruges i Europa og mange andre steder i verden. Men alligevel har Apple brugt 4G i sin markedsføring af den nye iPad. Det har fået den australske konkurrence-myndighed ACCC (Australian Competition and Consumer Commission) til at indlede en sag mod Apple for vildledende markedsføring. Her mener man, at kunderne er blevet snydt til at tro, at tavlecomputeren faktisk fungerer på det australske 4G-net.

ACCC vil forsøge at få en domstol til at udstede bøder og et fogedforbud mod salget af den nye iPad. Men Apple har allerede reageret og lover nu, at man vil betale pengene tilbage til australske kunder, der føler sig snydt. Det fortalte en Apple-advokat ved en domstol i Melbourne tirsdag. Apple vil også ændre sit informationsmateriale, så det fremgår tydeligere at 4G-funktionen ikke kan bruges i Australien.

Tavlecomputeren bruger frekvensbåndene omkring 700 MHz og 2.100 MHz, mens de danske net eksempelvis kører på 1.800 og 2.600 MHz.

I de fleste europæiske lande kører LTE i 800 MHz og 2.600 MHz frekvensområdet. I USA kommer Apple med to forskellige udgaver af den nye iPad, der er tilpasset 4G-nettet hos AT&T (700 og 2.100 MHz) og Verizon (kun 700 MHz).

Hvis man læser det, der er skrevet med meget småt på Apples amerikanske produktside, fremgår det at 4G LTE kun fungerer med AT&T og Verizon i USA og Bell, Rogers og Tellus i Canada. Brugere i resten af verden må undvære 4G. Til gengæld understøtter den nye iPad både HSPA+ med 21 Mbit/s og den nyere DC-HSPA+, hvor hastigheden er den dobbelte. Men her er der altså tale om 3G og ikke 4G.

I Australien kører LTE også på 1.800 MHz og det fungerer altså ikke med den nye iPad. Men Apple sælger produktet under navnet "Apple with Wi-Fi + 4G" i hele verden, selvom det altså ikke kan køre på 4G-nettet i mange lande.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.