Artikel top billede

Svensk firma knækker PIN-koder til smartphones

Et svensk sikkerhedsfirma har demonstreret hvordan man kan knække PIN-koden til en telefon på få minutter.

Det er meget nemt at knække den firecifrede PIN-kode til din mobiltelefon. Svenske Micro Systemation viser i en ny video hvor let man kan bryde ind i en iPhone eller Android-telefon, selvom den er beskyttet med en PIN-kode. Det skriver Forbes.

I videoen kan man se, hvordan en talsmand for firmaet bruger en applikation kaldet XRY til at få adgang til telefonens indhold på mindre end to minutter. Det gælder blandt andet sms-beskeder, de seneste opkald, adressebogen og GPS-data. Det er endda muligt at hente en log med alle tastetryk.

XRY fungerer på samme måde som et jailbreak og udnytter et eller flere konkrete sikkerhedshuller i det mobile operativsystem, som svenskerne ikke vil afsløre. De sælger deres software til politi og andre myndigheder verden over.

Halvdelen af de 75 ansatte hos Micro Systemation er beskæftiget med at finde nye svagheder og udvikle nye metoder til at trænge ind på telefonerne.

"Hver eneste uge kommer der en ny telefon med et andet operativsystem og vi er nødt til at analysere det," siger talsmanden Mike Dickinson til Forbes.

Han henviser også til, at mange mobiltelefon-ejere ikke er opmærksomme på, at alt hvad de gør med deres mobile enhed efterlader digitale spor.

"Efter omkring tyve år har folk opdaget, at de skal passe på hvad de gør med deres computer, men de forstår ikke at det samme gælder for telefoner. Derfor har det en meget høj værdi som bevismateriale," siger han.

Men det svenske firma erkender, at det bliver sværere at knække koden hvis brugeren har valgt en meget lang og kompleks adgangskode. I nogle tilfælde kan det blive så svært, at man er nødt til at give op.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere