Artikel top billede

Nu vil alle lære at programmere

I gamle dage skulle man at lære fransk eller spansk. Nu er det moderne at lære sig computersprog.

Det er ikke længere på mode at lære sig de klassiske fremmedsprog som fransk, spansk eller tysk. Nu vil alle - unge såvel som gamle - lære sig computerens sprog. Det skriver New York Times, der indleder sin artikel med det meget træffende "Parlez-vous Python?". Det handler om mere end bare sproget - det handler om et samfund, hvor nettet udgør fundamentet for uddannelse, underholdning og næsten alt andet. Hvor det at lære computerens sprog er helt afgørende for, at du ikke bliver efterladt i stenalderen.

Markedet for aftenundervisning og online-kurser i programmering og webudvikling er i hastig vækst. Nogle drømmer måske om at blive den næste Mark Zuckerberg - men de fleste ønsker blot at sikre, at de kan beholde deres nuværende job.

"Ligesom det er nødvendigt at kunne læse engelsk, har du også brug for at kunne forstå den kode som bygger nettet," siger investeringsrådgiveren Sarah Henry.

Hun har blandt andet taget kurser i HTML og Wordpress. Der er mange internet-firmaer som tilbyder undervisning online som f.eks. Udacity og Treehouse.

Et af de mest omtalte firmaer er det nystartede Codecademy, hvor man kan få interaktive lektioner i forskellige sprog og lære at skrive simple programmer.

Mere end en million brugere har allerede tilmeldt sig hos Codecademy, og selskabet har modtaget omkring 15 mio. kr. i investeringskapital.

Det er gratis at bruge tjenesten, og selv New Yorks borgmester Bloomberg har erklæret, at han har tænkt sig at lære at kode med denne tjeneste.

"Folk har en ægte interesse i at forstå den verden som vi lever i. De vil ikke bare bruge nettet; de vil også forstå hvordan det fungerer," siger en af stifterne, Zach Sims.

I de sidste tre år er antallet af it-studerende i USA steget støt - efter et fald i de første år efter dotcom-boblen brast. Alene i det sidste år er der tale om en vækst på 10 procent.

Men der er stadig en stor forskel på at lære nogle få simple kommandoer og så på at være en rigtig programmør.

"Vi er godt klar over at vi ikke kan forvandle de 99 pct. af folk som er interesseret i at lære at kode til de 1 pct. som faktisk er rigtig gode til det," siger Sims.

En af dem der skriver professionelle guider til programmering - Julie Meloni - mener da heller ikke, at folk lærer meget i online-kurserne. Men hun tilføjer:

"Det er dejligt at se at folk ønsker at lære at kode. Der er en værdi her. Det er kun det første skridt."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.