Artikel top billede

Blackberry-firma dropper kampen mod Apple

Research In Motion er i dyb krise. Nu opgiver Blackberry-firmaet kampen om privatkunderne.

Det canadiske Blackberry-firma Research In Motion (RIM) har fremlagt endnu et katastrofe-regnskab. I fjerde kvartal har selskabet tabt 125 mio. dollar og omsætningen er faldet med 25 pct. til 4,2 mia. dollar. Resultatet er dårligere end det, analytikerne havde forventet, og det fik hurtigt aktiekursen til at styrtdykke torsdag aften.

Den nye tyske chef for RIM, Thorsten Heins, har varslet et strategiskifte for at redde selskabet. RIM vil nu nedprioritere sin privatkunde-forretning og fokusere på erhvervs-markedet.

"Vi planlægger at lægge fokus på salget til erhvervskunder, hvor vi allerede har en ledende position," lyder meldingen fra Heins, der har en fortid hos Siemens.

RIM har uden held forsøgt at konkurrere med Apple og Googles Android på smartphone-markedet til private brugere. Men Blackberry-enhederne er stadig populære i mange virksomheder.

Tendensen er dog, at mange medarbejdere tager deres egne mobile enheder med på arbejde - et fænomen, der også betegnes som BYOD (Bring Your Own Device). Her er det typisk iPhone og Android-enheder, der dominerer.

Dermed er RIM også under pres i virksomhederne. Apple har solgt 37 millioner iPhones i det seneste kvartal og det svarer til RIMs salg af Blackberry-enheder i de sidste tre-fire kvartaler.

I lang tid ignorerede RIM trenden mod touchscreen-telefoner og satsede i stedet på sine klassiske modeller med lille skærm og komplet tastatur.

Canadierne har heller ikke haft succes med at etablere deres Playbook-tablet som konkurrent til iPad fra Apple. Den bliver nu solgt til en pris, der ligger under produktionsprisen. Der er kun solgt en halv million Playbooks i sidste kvartal, mens Apple har solgt 15,4 mio. iPads i samme tidsrum.

Heins satser stort på det næste operativsystem Blackberry 10, der trods flere forsinkelser skulle være klar inden slutningen af året. Nu skal RIM genvinde sin stærke position på erhvervsmarkedet og udvikle nye produkter og services til de 77 millioner Blackberry-kunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.