Artikel top billede

Blackberry-firma dropper kampen mod Apple

Research In Motion er i dyb krise. Nu opgiver Blackberry-firmaet kampen om privatkunderne.

Det canadiske Blackberry-firma Research In Motion (RIM) har fremlagt endnu et katastrofe-regnskab. I fjerde kvartal har selskabet tabt 125 mio. dollar og omsætningen er faldet med 25 pct. til 4,2 mia. dollar. Resultatet er dårligere end det, analytikerne havde forventet, og det fik hurtigt aktiekursen til at styrtdykke torsdag aften.

Den nye tyske chef for RIM, Thorsten Heins, har varslet et strategiskifte for at redde selskabet. RIM vil nu nedprioritere sin privatkunde-forretning og fokusere på erhvervs-markedet.

"Vi planlægger at lægge fokus på salget til erhvervskunder, hvor vi allerede har en ledende position," lyder meldingen fra Heins, der har en fortid hos Siemens.

RIM har uden held forsøgt at konkurrere med Apple og Googles Android på smartphone-markedet til private brugere. Men Blackberry-enhederne er stadig populære i mange virksomheder.

Tendensen er dog, at mange medarbejdere tager deres egne mobile enheder med på arbejde - et fænomen, der også betegnes som BYOD (Bring Your Own Device). Her er det typisk iPhone og Android-enheder, der dominerer.

Dermed er RIM også under pres i virksomhederne. Apple har solgt 37 millioner iPhones i det seneste kvartal og det svarer til RIMs salg af Blackberry-enheder i de sidste tre-fire kvartaler.

I lang tid ignorerede RIM trenden mod touchscreen-telefoner og satsede i stedet på sine klassiske modeller med lille skærm og komplet tastatur.

Canadierne har heller ikke haft succes med at etablere deres Playbook-tablet som konkurrent til iPad fra Apple. Den bliver nu solgt til en pris, der ligger under produktionsprisen. Der er kun solgt en halv million Playbooks i sidste kvartal, mens Apple har solgt 15,4 mio. iPads i samme tidsrum.

Heins satser stort på det næste operativsystem Blackberry 10, der trods flere forsinkelser skulle være klar inden slutningen af året. Nu skal RIM genvinde sin stærke position på erhvervsmarkedet og udvikle nye produkter og services til de 77 millioner Blackberry-kunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere