Artikel top billede

Nyt stort kort-tyveri hos betalingsselskab

Helt op til 1,5 millioner kreditkort-numre kan være stjålet hos betalingsfirmaet Global Payments i USA.

Fredag kom det frem at betalingsselskabet Global Payments i USA er ramt af et cyber-indbrud. I første omgang forlød det, at omkring 50.000 kortejere har fået deres data stjålet, men nu viser det sig at tyveriet er langt mere omfattende. Ifølge de seneste oplysninger har hackere stjålet helt op til 1,5 millioner kreditkort-numre, men der er angiveligt kun tale om kortejere i Nordamerika.

Global Payments har ikke afsløret hvordan hackerne er kommet ind i systemet eller hvorvidt der er registreret misbrug af kortoplysninger. Men angrebet skete allerede for flere uger siden.

Ifølge betalingsselskabet har hackerne ikke fået fat i kortholdernes navne, adresser eller social-security numre. Men det ser til gengæld ud til, at de har fået i kortnumre og udløbsdatoer.

Sikkerhedseksperten Brian Krebs var den første, der skrev om datatyveriet. Han mener at det faktiske antal berørte kortindehavere kan være omkring 10 millioner.

Både Visa og Mastercard har nu advaret bankerne i USA og det ser ud til at nogle af kunderne skal have nye kort.

Global Payments er nu fjernet fra listen over godkendte betalingsudbydere hos Visa og selskabet skal nu bevise, at man er i stand til at garantere den nødvendige sikkerhed.

Historien har fået aktiekurserne hos Visa og Mastercard til at falde med 1-2 pct. i USA, og Global Payments måtte notere et fald på 9 pct. på børsen fredag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter fem år med KMD: Banedanmark søger it-leverandør til kæmpeordre på 170 millioner kroner
Banedanmark søger it-leverandør, der skal stå for driften af alle organisationens administrative it-systemer, når KMD’s nuværende kæmpe-kontrakt udløber.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.