Artikel top billede

Stalker-app fjernet fra App Store

Stor ballade om ny iPhone-applikation, der finder piger - eller fyre - i nærheden.

Sjældent har en iPhone-applikation skabt så meget ballade som den russiske Girls Around Me, der allerede er blevet stemplet som en "stalker-app". Det hele startede med en artikel i Cult of Mac, som beskriver hvordan applikationen kan bruges til at finde kvinder der har tjekket ind med Foursquare på en lokation i nærheden. Programmet kombinerer dette med informationer fra Facebook-profiler - og så har man pludselig ganske mange oplysninger om personen.

"An App Takes Creepy to a New Level," lyder overskriften på en artikel i New York Times, som også ser nærmere på den omstridte applikation. Det er især forbindelsen til Facebook, der har vakt kritik. En jura-professor beskriver ligefrem softwaren som en "let's stalk women" app.

Både Foursquare og Facebook bliver nu anklaget for at krænke brugernes privatsfære.

Programmet er nu forsvundet fra App Store, men det er uklart om det er Apple, der har fjernet programmet, eller om firmaet selv har trukket det tilbage, fordi Foursquare har kappet forbindelsen til sin API (programmerings-grænseflade), så softwaren i praksis bliver ubrugelig.

Hos det russiske firma bag programmet, i-Free Innovations, forstår man ikke kritikken. Her føler man sig behandlet som "syndebuk" og kritiserer at man er udsat for en hetz.

Firmaet forsvarer sig med, at man kun bruger offentligt tilgængelige data. Girls Around Me kombinerer informationer fra Foursquare med Facebook-profiler og et Google-kort.

"Girls Around Me er en revolutionerende ny byscanner-app som forvandler din by til et dating-paradis," hedder det på firmaets hjemmeside.

Programmet er allerede hentet mere end 70.000 gange i App Store - men nu er det altså slut.
IT-JOB

IBM Client Innovation Center

Senior Developer – IBM CIC

T. Hansen Gruppen A/S

Frontend-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere