Artikel top billede

Nu vil Pastebin rydde op

Internet-platformen Pastebin er kendt som talerør for Anonymous og andre hackere. Men nu skal det være slut.

I et længere e-mail interview med BBC fortæller Pastebin-ejeren Jeroen Vader at han vil hyre flere folk for at luge ud i det vildtvoksende indhold på platformen. Pastebin bliver ofte brugt af Anonymous og andre hackere til at sprede følsomme informationer, som er stjålet hos deres ofre. Det gælder blandt andet kodeord til mail-konti, bankoplysninger og private adresser. De enkelte "pastes" kan fylde op til 0,5 mb.

Den 28-årige hollandske iværksætter Jeroen Vader købte Pastebin fra den oprindelige ejer i november 2010. I dag er der omkring 17 millioner unikke brugere om måneden, og tjenesten tjener penge på bannerannoncer.

Pastebin har et rapporterings-system, hvor man kan melde anstødeligt eller ulovligt indhold og få det fjernet. Men Vader vil nu ansætte folk, som selv skal gennemgå de nye posteringer og sørge for at hacker-materiale bliver fjernet.

"Jeg vil ansætte flere folk, så vi kan overvåge en større del af webstedets indhold, og ikke kun de ting der bliver rapporteret til os. Det betyder forhåbentlig at vi hurtigere kan fjerne følsomme informationer," siger han.

Han tilføjer at hans egne personlige informationer også er landet på Pastebin, og de blev hurtigt fjernet igen.

Både Pakistan og Tyrkiet har blokeret Pastebin, fordi hackere har brugt tjenesten til at sprede materiale fra lokale databaser, men trafikken fra de to lande er kun faldet med 50 pct. Så det tyder på, at brugerne har fundet en vej uden om blokeringen.

Det ser ud til at Pastebin også selv er genstand for mange hacker-angreb. I de sidste tre måneder er der ikke gået en eneste dag uden en eller anden form for DDoS (Distributed Denial of Service) angreb mod sitet.

"Jeg hører fra folk i hacker-miljøet at mange hackere bruger Pastebin til at teste deres DDoS evner," som han siger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere