Artikel top billede

Sådan bliver pc'en sat til vægs som hjemmets kommando-central

Din næste router kan snakke sammen med vaskemaskinen: Cisco vil gøre det ultrasimpelt af lave routeren det naturlige samlingspunkt for al elektronik i hjemmet. Din router får en app store.

Cisco har i påsken introduceret sit bud på, hvordan det intelligente elektroniske hjem i fremtiden vil udforme sig.

Tre nye Linksys-routere kan nemlig snakke sammen med Cisco Connect Cloud, der er Ciscos bud på gnidningsfri kommunikation mellem hjemmets elektroniske apparater - både når man er hjemme og på farten.

Cisco arbejder sammen med 20 store tjenesteudbydere og producenter af eksempelvis køleskabe og vaskemaskiner. Ind til videre er det kun Whirlpool, der er afsløret som en af partnerne.

Samarbejdet mellem router-fabrikanten og hvidevarefabrikanten Whirlpool kunne for eksempel materialisere sig i et scenarie, hvor man med en Whirlpool-app på sin telefon kunne tænde sin vaskemaskine, så den er færdig med at vaske præcis, når man træder ind af døren fra arbejde. Uden at skulle tænke på portforwarding og andre krumspring, som en almindelig forbruger ikke orker at bakse med.

En anden mulighed kunne være at styre husets varme, tyverialarm og ventilation sikkert via sin Cisco-router.  

"Vi samarbejder med Cisco at skabe forbrugerløsninger i smart grids og netværkshjem. Den næste generation af Cisco Smart Wi-Fi-routere giver sammen med vores smarte apparater forbrugerne mulighed for nemt at styre deres enheder både udefra og derhjemme," siger Warwick Stirling, Global direktør for Energi og bæredygtighed hos Whirlpool.

Routeren skifter plads

"Før var en router, noget du brugte til at koble din pc på nettet, men nu er pc'en bare en blandt mange ting, der skal online. Antallet af ip-adresser stiger hele tiden, og nu skal vi have både vores settop-bokse, tv, telefoner og Bluray-afspillere på nettet," fortæller Jesper Dauw, Nordic Manager i Cisco Home Networking.

Ifølge Ciscos egne tal vil der være 15 milliarder netværksenheder i 2015. I 2010 var der 7 milliarder.

"Routeren får dermed en lidt anden plads i hjemmet. Op til nu var det en enhed, som vi ikke kunne vente med at gemme væk i skabet, så snart den var sat til. Nu vil den i højere grad komme ud og indtage en central plads i netværkshjemmet," siger Jesper Dauw til ComON.

Det drejer sig ikke kun om at få enhederne på nettet, fortæller Jesper Dauw, men om at give forbrugeren en nem mulighed for at konfigurere, hvordan enheder taler sammen og hvilke oplysninger, de udveksler.

"Basalt set gør vi routeren til en platform, som man kan skrive programmer op i mod," uddyber Mike Duin, der er Ciscos europæiske pr-ansvarlige.

Men det lyder som en meget lukket tilgang til fremtidens netværkshjem?

"Lige nu samarbejder vi meget tæt med en række producenter på kontraktbasis, men senere er planen at åbne lidt mere op for platformen. Men lige nu samarbejder vi med udvalgte producenter for at give dem mulighed for at give deres produkter nogle ekstra funktionaliteter," siger Mike Duin.

For en producent af køleskabe kunne det være at notificere forbrugeren på telefonen, hvis han har glemt at lukke køleskabsdøren, eller at oplyser ham om, at fryserens isterninge-bakke snart er tom, siger Mike Duin.

Ciscos sky-produkt åbner først til sommer, men de tre routere (EA4500, EA3500 og EA2700), der nu er sendt på markedet, vil fungere sammen med Cisco Connect Cloud. Produktet fungerer kun med Android og iOS.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere