Artikel top billede

Cisco puster til kritik af kinesisk konkurrent

Cisco-chef mener ikke, at den kinesiske producent Huawei spiller efter reglerne.

Kinesiske Huawei bliver ofte kritiseret for at have for tætte bånd med det kinesiske styre. Et slægtskab som kan misbruges til at lave spionage i de lande, hvor Huawei i stigende grad sælger sin netværks-hardware.

Nu puster konkurrenten Cisco til den kritik ved at give kritikerne ret i, at Huawei ikke altid "spiller efter reglerne". Det siger Cisco-boss John Chambers.

Huawei er pt. verdens andenstørste leverandør af netværksudstyr. Overgået af Ericsson. Kinesernes fremfærd bliver dog flere steder bremset af, at myndigheder fravælger firmaet på grund af frygten for spionage. Og selv om firmaet gør sit for at tale frygten ned, så forstummer den ikke.

Derfor pynter det ikke på omdømmet, at Ciscos administrerende direktør, John Chambers, nu giver kritikerne ret i, at Huawei ikke altid spiller efter reglerne, når det kommer til spørgsmål om den intellektuelle ejendomsret og beskyttelse af ophavsretten. Det skriver CRN.com.

Ciscos-chefens kommentarer knytter sig altså ikke direkte til spionanklagerne.

Det er en uheldig udtalelse

Chambers gør også sit for at forklejne sin kritik. Det skyldes sikkert, at Cisco selv har store planer om at ekspandere på Huaweis hjemmesbane i Kina. Han forsøgte også at modsige den tilbagevendende kobling mellem Kina og Huawei.

"Jeg mener ikke, at Huawei kan sidestilles med Kina," sagde Chambers og tilføjede, at Kina som land vil begynde at tage interlektuelle rettigheder alvorligt, når det er i Kinas interesse. Og det vil det snart være.

Uanset hvor lille udtalelsen er, så får den kineserne til at hæve øjenbrynene.

"Huawei har stor respekt for Cisco, og lige som Cisco så har Huawei et godt ry i over 140 lande, hvor vi er til stede og hjælper med at drive netværk for over 500 teleoperatører, der er med til at holde en tredjedel af jordens befolkning forbundet," udtaler William Plummer, Huaweis amerikanske talsperson, der kalder Ciscos udtalelse for "uheldig" og påpeger, at Huawei har indgivet over 50.000 patenter og derfor selvfølgelig har stor respekt for ip-rettigheder og i at beskytte sine egne.

De to parter har været i clinch over rettigheder. Et forlig blev indgået, efter Cisco oprindeligt mente, at Huawei lænede sig for meget op at Ciscos teknologi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere