Artikel top billede

Microsoft har købt Netscape-patenterne

Microsoft har købt en stor patentpakke fra AOL. Med i pakken er også de gamle Netscape-patenter.

I halvfemserne udkæmpede Microsoft og Netscape en hård browserkrig. Netscape var længe den mest populære browser - indtil Microsoft integrerede sin browser Internet Explorer i Windows og dermed slog Netscape ihjel. Netscape blev solgt til AOL for 4,2 mia. dollar i 1998 og nu er rettighederne til den gamle browser landet i hænderne på - Microsoft.

Det er en del af en større handel, hvor Microsoft betaler 1,06 mia. dollar for 800 AOL-patenter. AOL beholder 300 patenter inden for søgning, reklame og sociale netværk, men Microsoft får også licens til disse patenter.

Navnet Netscape tilhører fortsat AOL, men patenterne bliver altså nu overdraget til Microsoft.

AOL's aktiekurs steg med hele 45 procent efter nyheden om patentsalget slap ud, men handlen er stadig ikke helt på plads. Microsoft er dog forpligtet til at betale en erstatning på 210 mio. dollar, hvis den går i vasken.

Den gamle internet-gigant AOL har ikke klaret sig så godt og trods overtagelsen af Huffington Post og TechCrunch sidste år har selskabet haft svært ved at tjene penge.

Det ventes at Microsoft vil bruge patenterne i sin kamp mod Google. Sidste år var Microsoft med i et konsortium, der købte 6.000 gamle Nortel-patenter for 4,5 mia. dollar.

Nu har Microsoft altså også fået retten til Netscape-browseren. Heldigvis lever Netscape Navigator videre - i februar 1998 blev koden frigivet under en open source-licens. Mozilla Foundation blev senere oprettet for at styre den videre udvikling. Firefox-browseren, der har rødder i den gamle Netscape-kode, har i dag omkring en fjerdedel af browser-markedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere