Artikel top billede

Intel udvikler billig tavlecomputer

Den nye Intel StudyBook skal koste mindre end 200 dollar.

Intel har annonceret en ny tavlecomputer med 7-tommers skærm til skolebrug, StudyBook, som bruger firmaets egen Atom-processor. Prisen skulle ligge på mindre end 200 dollar, skriver Wall Street Journal.

Men ligesom med ultrabook-platformen er det ikke Intel selv, der kan fremstille de færdige computere. Intel har kun udviklet designet og specifikationerne, som andre hardware-firmaer så kan basere deres modeller på.

De nye StudyBooks kan både køre med Windows 7 og Android. Lagerpladsen går fra 32 til 128 GB, mens arbejdshukommelsen er begrænset til 1 GB. Der er USB 2.0 porte, HDMI, et 2-megapixel-kamera på bagsiden og en indstikplads til SD-kort.

Intel har lagt vægt på, at den nye tablet skulle være "børnesikker". Den kan klare et fald fra 70 centimeter og alle porte og stik er gemt bag isolering, der skal beskytte mod vand, sand og snavs.

Hos One Laptop Per Child arbejder man også på en billig tavlecomputer til skolebrug. Her kunne man allerede i januar annoncere sin nye tavlecomputer XO-3 til en pris på mindre end 100 dollar. Den skal sælges som et uddannelsesværktøj til børn i fattige lande.

XO-3 bruger en Marvel-chip med en ARM-baseret processor på 1 GHz og skal køre Linux-baseret software som Googles Android eller Chrome OS. Batteritiden oplyses til 8-10 timer. Der er ingen planer om at udvikle en model med Windows.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere