Artikel top billede

Her er Intels planer for Windows-tablets

Intel har præsenteret specifikationerne for de kommende tavlecomputere med Windows 8 og Atom-processor.

Hvis man skal tro Intel så er der ikke meget forskel på en tablet med ARM-processor og Intels egen Atom-chip Z2760 (med kodenavnet "Clover Trail"). På en konference i Beijing har Intel præsenteret specifikationerne for de kommende tavlecomputere med Windows 8 og Atom-processor, og det lyder meget som de ARM-baserede modeller, vi allerede kender.

Intel satser på en batteri-levetid på ni timer eller mere, et tyndt kabinet på mindre end 9 mm og en vægt på mindre end 680 gram. Desuden skal tavlecomputeren holde til mindst 30 dages standby.

For Intel handler det om at bevise, at man kan levere den samme oplevelse med en Atom-processor som man får med ARM-arkitekturen. Strømforbruget har altid været det svage punkt for Intel. Det kommende Windows 8 udsendes både til Intel x86- og ARM-platformen, så der er meget på spil for Intel.

Windows 8 er den første udgave af operativsystemet, der krydser grænser til ARM-verden - og samtidig begynder ARM-processorer også at vinde frem i servere og almindelige computere.

De første Atom-tablets - som Wetab eller Fujitsus Stylistic Q550 - var både tykkere og kører ikke så længe på batteriet i forhold til iPad og andre ARM-baserede produkter.

Intel har præsenteret to konkrete tablets-designs; en 10-tommers model og en 11-tommers hybrid med fysisk tastatur.

Clover Trail er en dual-core-processor med "burst mode" og HyperThreading. Intel satser stort på denne processor, der skal erobre tablet-markedet.

Traditionelt har ARM haft den lave ydelse og det lave strømforbrug, mens Intel-processorer omvendt har høj ydelse og højt strømforbrug. Det er derfor, at Intel sidder tungt på pc-markedet (i konkurrence med AMD), mens ARM findes i næsten alle mobiltelefoner.
 
Intel skal nu vise, at man kan få strømforbruget ned og samtidig levere en fornuftig ydelse. I 2013 kommer en ny Atom-arkitektur kaldet Silvermont med 22 nanometer, og den bliver afløst af Airmont med 14 nanometer i 2014. En lavere strukturbredde betyder normalt også, at chippen bliver hurtigere og bruger mindre energi.

Men Intel kommer sent til tablet-markedet. Nvidia sælger allerede sin ARM-baserede Tegra 3 processor med hele fire kerner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere