Artikel top billede

Her er de tre udgaver af Windows 8

Nu er der detaljerede oplysninger om de forskellige versioner af Windows 8.

Microsofts næste operativsystem kommer kun i to udgaver til x86-platformen; Windows 8 og Windows 8 Pro. I et blogindlæg har Microsoft afsløret detaljerne for de forskellige udgaver. Foruden de to x86-versioner kommer der også en tredje version til ARM-processorer, Windows RT, som altså er rettet mod lette mobile enheder.

Det normale Windows 8 til x86-computere ligner de tidligere Home-udgaver af Windows. I forhold til Pro-udgaven er der nogle enkelte funktioner, der mangler. Det gælder blandt andet Bit Locker, Client Hyper-V (virtualisering), Encrypting File System, Group Policy og Remote Desktop.

Der er også flere funktioner, som tidligere kun har været i Enterprise/Ultimate-udgaverne af Windows. Det gælder blandt andet muligheden for at skifte systemsproget til enhver tid.

Windows Media Center bliver tilgængelig som en ekstra "media pack" udvidelse til Windows 8 Pro.

Den særlige ARM-udgave Windows RT leveres kun præinstalleret på computere og tavlets med ARM-processor. Den indeholder touch-optimerede versioner af Word, Excel, PowerPoint og OneNote. Desuden er der understøttelse for kryptering på enheden.

Hvis man har Windows 7 Professional eller Ultimate, kan man få en opgradering til Pro-udgaven af Windows 8. De andre versioner af Windows 7 kan opgraderes til det normale Windows 8.

I februar kom en Consumer Preview af Windows 8, der kan downloades online, og det ventes at det færdige operativsystem er klar til oktober eller november.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere