BREAKING:Mægtige Itadel solgt: Overtages af IT Relation

Artikel top billede

I dag er slagmarken på internettet

Kendt blog-kriger: Derfor skal din virksomhed blogge

Din virksomhed skal være aktiv på nettets sociale slagmark. Her er fire gode råd til, hvordan du bedst håndterer blogs og sociale medier.

Vi har for nylig kunnet fortælle, at færre og færre virksomheder bruger blogs.

I stedet vælger virksomhederne at være aktive på Facebook, Twitter og andre sociale netværk.

Men fælles for både bloggen og de nye sociale medier er, at de fungerer som et offentligt fora, hvor dine kunder kan tale om din virksomhed.

Og derfor er det nødvendigt, at du er til stede på alle disse platforme. Det er i hvert fald den filosofi, som den amerikanske journalist og forfatter Jeff Jarvis har prædiket siden 2005.

Gik i blog-krig mod Dell

Dengang oprettede han i frustration over dårlig kundeservice fra computer-producenten Dell et kontroversielt blog-indlæg med overskriften "Dell lies. Dell sucks."

Indlægget var starten til en sand blogkrig mod Dell, der endte med at hvirvle den amerikanske computer-producent ind i en global mediestorm.

Efterfølgende udgav Jeff Jarvis i 2009 bogen "What Would Google Do". På baggrund af sine egne erfaringer opstiller han i bogen fire regler for, hvordan virksomheder skal håndtere blogs.

Men du kan naturligvis også overføre hans råd til brug på Facebook og andre platforme.

Se hans fire gode råd på den næste side.

Fire gode råd: Sådan skal du bruge blogs

Her er Jeff Jarvis' fire råd, som han oprindeligt gav til Dell.

1. Læs blogs

Søg efter din virksomheds navn på Google eller andre søgemaskiner.

Læs hvad folk skriver og tag det alvorligt. Det er let at affærdige kritikerne som tossede internetdebattører og skøre bloggere. Men uanset hvad du mener om dem, er de (som Jeff Jarvis påpeger) også forbrugere, og hvis du er heldig, er de tilmed dine kunder.  

Nogle virksomheder bruger formuer på at finde ud af, hvad forbrugerne mener om deres produkter.

Men hvis du bruger blogs og sociale medier, behøver du ikke investere i dyre forbrugerundersøgelser og fokusgruppe.

Her får du oplysningerne helt gratis. 

2. Indgå i dialog

Mange virksomheder holder øje med blogs og sociale medier, men det er desværre ikke alle, der vælger at tage skridtet ind i blog-verdenen og indgå i en dialog med kunderne. 

Det var blandt andet var tilfældet med Dell, der havde en "nok se, men ikke røre-strategi," når det gjaldt blogs og sociale medier.  

Men ifølge Jeff Jarvis er det ikke en særlig klog strategi, fordi kunderne fører debatten om dine produkter, uanset om du ønsker det eller ej.

Du kan derfor vælge mellem at påvirke debatten eller ignorere den.

Vælger du det sidste, mener Jeff Jarvis, at det er en direkte fornærmende adfærd over for de kunder, der muligvis har betalt flere tusinde kroner for dit produkt.

Når kunderne bruger tid på at skrive om dine produkter på nettet, udviser de et engagement, og derfør bør du gengælde det ved at indgå i en dialog med dem. Og ifølge Jeff Jarvis bør du tilmed gå endnu videre og spørge kunderne, hvad de mener, at din virksomhed bør gøre. 

På denne måde mener han, at du både vil få bedre produkter og mere tilfredse kunder.

3. Du skal selv blogge

Du skal naturligvis også oprette din egen blog.

Det skal du ikke gøre, fordi det er smart at blogge, eller fordi det forventes af din virksomhed.

Ifølge Jeff Jarvis skal du gøre det, fordi din virksomhed sætter pris på åbenhed, og fordi du har et oprigtigt ønske om at møde dine kunder i øjenhøjde.

4. Lyt til kritikken

Oplever du, at kunderne er kritiske, skal du lytte til deres kritik og erkende, at du har et problem.

Herefter skal du ifølge Jeff Jarvis bruge din blog eller dine profiler på sociale netværk som Twitter og Facebook til at fortælle omverdenen, hvordan du har tænkt dig at ændre på det og lade brugerne hjælpe dig.

Dell lyttede

Dell valgte at lytte til Jeff Jarvis' kritik.

I dag er den amerikanske virksomhed kendt for sin aktive brug af både blogs og sociale medier, og det ser vi også herhjemme, hvor Dell blandt andet er meget aktiv på Twitter.

Her har Dell en profil ved navn DellLytter, hvor virksomheden svarer på ris og ros fra de danske Twitter-brugere.

Ønsker du at blive bedre til at holde øje med, hvad der bliver skrevet om din virksomhed på de sociale medier? Så kan du bruge programmet Hootsuite, som du kan læse mere om i denne artikel.

Du kan også blive bedre til at overvåge, hvad der bliver skrevet på nettet, ved at bruge Google-tjenesten Me on the Web.

Læs også:

Kunderne raser på nettet - sådan får du styr på dem

Sådan opfanger du online-sladder om din virksomhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.