Artikel top billede

Første Intel-smartphone klar til lancering

Den første smartphone med Intel-processor kommer i denne uge.

Intel-chef Paul Otellini har annonceret at den første smartphone med Intel-arkitektur kommer i denne uge. Ifølge The Verge kan der være tale om Medfield-modellen Xolo X900 fra Lava, der skal lanceres i dag. Den har en standby-tid på 14 dage og holder til seks timers videoafspilning, oplyser producenten.

Den første Medfield-smartphone kan også være K800 fra Lenovo, som har en 4,5-tommers skærm og kører med Android 4.0. Men K800 kommer i første omgang kun i Kina, mens Xolo X900 først bliver lanceret i Indien.

Så det er stadig uklart, hvornår man kan købe en Intel-baseret smartphone på vores breddegrader.

Intel angriber ARM

Der er meget på spil for Intel, som forsøger at tage kampen op med ARM på smartphone-markedet.

Intel satser stort på sin nye Atom-generation Z2460, med kodenavnet Medfield. Den er udviklet specielt til smartphones og tablets og skulle være optimeret til et meget lavt energiforbrug. Det har traditionelt været ARM's store fordel. I dag bruges ARM-chips i stort set alle smartphones og de fleste tavlecomputere.

Der er indgået en samarbejdsaftale med Motorola Mobility, som er købt af Google, og dermed har Intel fået en vigtig allieret. Intel og Google gik allerede i september sammen om at optimere Googles mobile operativsystem Android til Atom-processoren. Dengang kunne Intel vise en Medfield-baseret smartphone med Android.

Det kommende Windows 8 kører også på ARM, og det ventes at ARM vil erobre en del af pc-markedet i de næste år. Så Intel har brug for at vise, at man kan matche det lave energiforbrug uden at gå på kompromis med ydelsen.

På Consumer Electronics Show i januar viste Intel og Motorola en Medfield-prototype med 4-tommers skærm og kameraer. Intel brugte spillet Angry Birds til at demonstrere, at telefonen med Atom-processor er i stand til at køre Android-applikationer - også dem der er kompileret til andre arkitekturer.

Tæt samarbejde med Microsoft

Intel har også vist en kommende Atom-processor, Clover Trail, der skal kombineres med Windows 8 i tavlecomputere. Clover Trail er et 32-nanometer SoC (System on a Chip) - de nuværende Atom-modeller bruger 45-nm-teknologi. Den ventes også klar senere i år.

Både Acer og Lenovo udvikler angiveligt tavlecomputere med Clover Trail og Windows 8.

Intel og Microsoft arbejder tæt sammen om udviklingen af Windows 8-tablets og målet er, at Apple markedsandel inden for tablets skal reduceres til mindre end 50 pct. inden midten af 2013. Det skriver Digitimes.

I 2013 kommer en ny Atom-arkitektur kaldet Silvermont med 22 nanometer, og den bliver afløst af Airmont med 14 nanometer i 2014. En lavere strukturbredde betyder normalt også, at chippen bliver hurtigere og bruger mindre energi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere