Artikel top billede

Chipmangel kan forsinke nye smartphones

En stor del af verdens smartphones indeholder ARM-chips fra Qualcomm. Men selskabet har problemer med at følge med efterspørgslen.

Qualcomm fortæller nu at firmaets Snapdragon S4-processor til smartphones sælger så godt, at man ikke kan levere processoren med 28 nanometer strukturbredde i de nødvendige styktal. Det kan skabe problemer for smartphone-producenter, skriver BBC.

Nu er Qualcomm ikke så kendt som Intel, AMD og andre chipfirmaer, men firmaet leverer chips til en stor del af verdens smartphones. Qualcomm bruger ARM-teknologien og får fremstillet sine processorer hos tredjeparts-fabrikker, men her har man altså problemer med at følge med efterspørgslen.

Det kan betyde at producenter af Android og Windows Phone-modeller må ændre deres produkter og vælge alternative processorer fra Qualcomm eller konkurrenterne.

Konsekvensen kan blive, at nye smartphone-modeller bliver forsinket resten af året.

Qualcomm-direktør Steve Mollenkopf indrømmer at man har undervurderet efterspørgslen efter S4-chippen og det skaber nu problemer.

Nu håber Qualcomm, at man kan få kunderne til at vælge alternative produkter som Fusion 2 chipsættet, og desuden forsøger man at finde flere underleverandører for at få større volumen i produktionen.

I øjeblikket bliver de fleste af Qualcomms chips fremstillet hos Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), der har problemer med sin 28-nm-produktion. Nvidia og AMD får også fremstillet hos TSMC og de er også ramt af det lave udbytte i chipproduktionen.

Men uanset om smartphone-producenterne vælger andre chips fra Qualcomm eller helt skifter til en anden producent, så kan det betyde at lanceringen af nye modeller kommer senere end planlagt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere