Artikel top billede

Falske Android-apps spreder malware

Pas på hvis du downloader Instagram eller Angry Birds Space til Android. Det kan være forklædt malware.

Nu advares Android-brugere mod at hente applikationer fra uofficielle kanaler. Flere falske Android-apps er sendt i omløb på nettet - senest er det en falsk version af Instagrams nye app til Android. I sidste uge var det spillet Angry Birds Space, der blev brugt til at sprede malware.

Sikkerhedsfirmaet Sophos fortæller at man bør holde sig til den officielle Google Android Play markedsplads. Her kan man være forholdsvis sikker på, at programmerne er ægte.

Den falske Instagram-applikation tilbydes blandt andet på en russisk hjemmeside. Når den er installeret sender den sms'er i baggrunden til dyre betalingstjenester.

"Android-malware er et stigende problem. Sidste uge kom en falsk udgave af Angry Birds Space og det er meget sandsynligt, at de personer som står bag også bruger navne og billeder fra andre populære applikationer som lokkemad," siger Graham Clueley fra Sophos.

Instagram rider ellers på en bølge af succes i øjeblikket. Firmaets officielle Android-applikation er downloadet mere end fem millioner gange på en uge, og Facebook har netop overtaget Instagram for en milliard dollar. Det er denne opmærksomhed, som de it-kriminelle nu forsøger at udnytte med deres falske applikation.

Som en lille interessant krølle på historien har Sophos opdaget, at den falske Instagram-applikation indeholder flere billeder af den samme person - en sjusket klædt mand til et russisk bryllup. Men det vides ikke, om det er bagmanden eller blot en helt tilfældig person.

Den falske version af Angry Birds Space er næsten identisk med det rigtige spil, men den installerer malware i baggrunden. Det betyder at telefonen kommer til at indgå i et Android-botnet, som kontrolleres af de it-kriminelle.

"Android-brugere skal være mere forsigtige når de downloader applikationer fra sites, især når det ikke er de officielle Android-markeder," slutter Clueley.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere