Artikel top billede

Falske Android-apps spreder malware

Pas på hvis du downloader Instagram eller Angry Birds Space til Android. Det kan være forklædt malware.

Nu advares Android-brugere mod at hente applikationer fra uofficielle kanaler. Flere falske Android-apps er sendt i omløb på nettet - senest er det en falsk version af Instagrams nye app til Android. I sidste uge var det spillet Angry Birds Space, der blev brugt til at sprede malware.

Sikkerhedsfirmaet Sophos fortæller at man bør holde sig til den officielle Google Android Play markedsplads. Her kan man være forholdsvis sikker på, at programmerne er ægte.

Den falske Instagram-applikation tilbydes blandt andet på en russisk hjemmeside. Når den er installeret sender den sms'er i baggrunden til dyre betalingstjenester.

"Android-malware er et stigende problem. Sidste uge kom en falsk udgave af Angry Birds Space og det er meget sandsynligt, at de personer som står bag også bruger navne og billeder fra andre populære applikationer som lokkemad," siger Graham Clueley fra Sophos.

Instagram rider ellers på en bølge af succes i øjeblikket. Firmaets officielle Android-applikation er downloadet mere end fem millioner gange på en uge, og Facebook har netop overtaget Instagram for en milliard dollar. Det er denne opmærksomhed, som de it-kriminelle nu forsøger at udnytte med deres falske applikation.

Som en lille interessant krølle på historien har Sophos opdaget, at den falske Instagram-applikation indeholder flere billeder af den samme person - en sjusket klædt mand til et russisk bryllup. Men det vides ikke, om det er bagmanden eller blot en helt tilfældig person.

Den falske version af Angry Birds Space er næsten identisk med det rigtige spil, men den installerer malware i baggrunden. Det betyder at telefonen kommer til at indgå i et Android-botnet, som kontrolleres af de it-kriminelle.

"Android-brugere skal være mere forsigtige når de downloader applikationer fra sites, især når det ikke er de officielle Android-markeder," slutter Clueley.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere