Artikel top billede

Hurtigere internet til efterkommere fra mytteriet på Bounty

Et af verdens mest isolerede øsamfund får snart fordoblet sin internet-hastighed.

Den lille ø Pitcairn med 48 indbyggere har skrevet sig ind i historien som stedet, hvor mytteristerne fra HMS Bounty slog sig ned i 1790 sammen med kvinder og mænd fra Tahiti. Historien om styrmanden Fletcher Christian og kaptajn William Bligh er foreviget i talrige bøger, film og sange. Efterkommerne efter Christian og de andre mytterister fra Bounty bor stadig på øen, som er et af de mest isolerede samfund i verden.

Men nu ser det ud til, at Pitcairn snart får en hurtigere elektronisk forbindelse til omverden. Ifølge Ars Technica skal de 48 beboere i øjeblikket deles om en satellit-forbindelse på 256 kbps. Det er United States Geological Survey, der har en seismisk målestation på øen, og her har man installeret internet-forbindelsen, som befolkningen også kan bruge mod betaling.

Nu skal hastigheden fordobles til 512 kbps, lyder meldingen fra geologerne, som sender et hold afsted til juni for at opgradere satellit-forbindelsen. De lokale betaler omkring 400 kroner om måneden og kan så overføre op til 2 GB data.
 
Det er både dyrt og langsomt i forhold til det bredbånd, som vi kender her i Danmark - men forbindelsen kører også over satellit.

Mange af indbyggerne på Pitcairn er direkte efterkommere af Fletcher Christian, som brændte sit skib for at undgå stridigheder efter mytteriet - og de bruger allerede den moderne teknologi. I oktober 2010 kom den første iPad til øen - den gik til Andrew Christian, som også kan spore sin blodlinje tilbage til styrmanden på Bounty.

"De kan sælge deres produkter online, som honning, træfigurer, samlerobjekter som folk rundt omkring i verden kan være interesseret i at købe. Det betyder meget for dem at de kan række ud og finde nye markeder," siger Bill Haigh, der er administrator for .pn-domænet, til Radio NZ.

Ifølge Herb Ford fra Pitcairn Islands Study Center har øboerne i den seneste tid konstateret, at det er hurtigere for dem at kommunikere over Facebook end over e-mail, som kører alt for langsomt og ustabilt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.