Artikel top billede

Rejs dig op! Du dør af at sidde foran computeren

En australsk undersøgelse viser en klar sammenhæng mellem dødelighed og stillesiddende arbejde. Se her, hvor grelt det står til.

Sidder du foran en computer det meste af din arbejdsdag?

Så bør du sikre dig, at du har et hævesænkebord.

For ifølge en ny undersøgelse, der er omtalt i det amerikanske magasin The Atlantic, er det ikke blot usundt at sidde for meget ned.

Det er også direkte livsfarligt.

Det er forskere fra det australske forskningsinstitut Sax Institute, der har undersøgt sammenhængen mellem, hvor meget folk sidder ned i løbet af en arbejdsdag og deres risiko for at dø inden for de næste tre år  

Ifølge undersøgelsen er der en klar sammenhæng mellem de to ting, og dødeligheden stiger i takt med antallet af stillesiddende timer.

40 procent større dødelighed

Eksempelvis viser det sig, at folk, der sidder ned i mere end 11 timer om dagen, har 40 procent større risiko for at dø i løbet af de næste tre år end folk, der blot sidder ned i fire timer i løbet af en dag.

Undersøgelsen bygger på et meget omfangsrigt datamateriale, hvor intet mindre end 222.497 australiere på 45 år eller derover har deltaget i undersøgelsen.

Alle deltagerne har selv opgjort, hvor lang tid de sidder ned dagligt.

Der har dog længe været kendt, at der er en sammenhæng mellem vores helbred og stillesiddende arbejde.

Eksempelvis fortalte rådgivende fysioterapeut til Thomas Höfelsauer sidste år til PC World Business Center, at stillesiddende arbejde kan føre til rygproblemer og hjertekarsygdomme.

Husk motionen

Derfor anbefaler han blandt andet, at folk med stillesiddende arbejde husker at sætte tid af til motion i fritiden.

"En time med bevægelse om dagen vil give dig væsentligt færre skavanker," sagde han i artiklen.

Denne formodning bliver nu understøttet af den australske undersøgelse, der ligeledes viser, at motion og fysisk aktivitet i mindst fem timer ugentligt kan nedsætte dødeligheden for folk med et stillesiddende arbejde.

Men selv for folk, der dyrker meget motion, er der stadigvæk en sammenhæng mellem dødeligheden og antallet af stillesiddende timer.

Læs også:

Sådan bliver din bærbare sund at arbejde med

Av, av - sådan slipper du for computer-skader
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.