Artikel top billede

Dansk iværksætter vil lade dig shoppe direkte i annoncebanneret

Dansk startup klar til at revolutionere den måde, du handler på nettet og med mobiltelefonen.

Atosho

Det lyder som en japansk dessert, men er faktisk et pæredansk iværksætterfirma.

Atosho skal læses som en sammentrækning af ordene "atomized" og "shopping", hvilket beskriver den røde tråd i firmaets nye måde at tænke e-handel. Almindelig webshopping sprængt i atomer.

Ved at anvende Atosho kan et firma eller en webbutik lade sine kunder handle, så snart de ser en reklame for et produkt på nettet i en indlejret shop. Hvis en bruger klikker på et banner, der benytter Atoshos- platform og økosystem, åbner købsvinduet sig med det samme som et overlay-billede på den hjemmeside, der reklamerer for produktet, i stedet for at kunden sendes videre til et nyt website.

Se eksempler på webbutikkerne implementeret i forskellige annonceformater på Atosho.com.

Millioner fra Manchester

Atosho er baseret i Danmark og samtidig i færd med at slå sig ned i Frankrig, Norge og England. Den hurtige ekspansion er blandt andet hjulpet på vej af en investering fra Alex Ferguson, den mangeårige træner fra Manchester United.

Atosho er også blandt de deltagere, som i aften kan vinde den europæiske afdeling af iværksætterkonkurrencen Red Herring.

Thomas Busk er nytiltrådt hos Atosho som administrerende direktør. Han har en længere fortid med stillinger hos Microsoft i Danmark, USA og Europa.

Han blev blandt andet lokket til af firmaets måde at takle den såkaldte multichannel, der blivere vigtigere og vigtigere i takt med at meget nethandel flytter ud på forskellige platforme.

"Vi gør det både simpelt for brugeren at købe på tværs af platforme, men vi gør det også nemt for udbyderen, der bare skal levere en produktfil til os, så får vi den ud til alle mediekanaler, i tilbudsaviser eller hvis man vil koble salget til en fysisk aktivitet i butikken," siger Thomas Busk.

Atosho leverer ikke kun bannerannoncer med indbyggede webshops. En forretningsdrivende kan også sendes kunder videre til mobili webshops, hvis de scanner en QR-kode i en butik eller i et trykt magasin.

Hvis Atosho får held med sit foretagende, kan firmaet også skubbe til den almindelige prisstruktur for mange websites, hvor reklamer bliver betalt efter, hvor mange visninger og kliks, de kan skabe. I Atoshos forretningsmodel skal sælgeren af et produkt kun betale, hvis der rent faktisk laves en handel. Laves der en handel betales et gebyr, som deles mellem Atosho og den hjemmeside, der havde reklamen liggende.

"Man kan sige, at marketingsomkostninger bliver til salsgsomkostninger," siger Thomas Busk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere