Artikel top billede

Tør du tage penge fra disse tvillinger?

De berømte Winklevoss-tvillinger vil nu selv skyde penge i nystartede it-virksomheder.

Hvad gør man, hvis man har masser af penge og kun lige er fyldt 30 år? Man starter selvfølgelig sit eget investeringsfirma. Det er lige netop, hvad tvillingerne Tyler og Cameron Winklevoss har tænkt sig at gøre. De har nu dannet selskabet Winklevoss Capital.

I mange år har de kæmpet en kamp med Facebook-stifteren Mark Zuckerberg - en kamp, der er beskrevet i filmen "The Social Network".

Striden går tilbage til Harvard-dagene, hvor Zuckerberg blev hyret til at kode tvillingernes sociale tjeneste Harvard Connect (senere ConnectU). Men han trak tiden ud og skabte i stedet sit eget sociale netværk Facebook.
 
Winklevoss-tvillingerne er elite-roere, som deltog i OL i Beijing og lige nu forbereder sig til OL i London.

De indgik et forlig med Zuckerberg i 2008 og modtog kontanter og Facebook-aktier til en værdi af 65 millioner dollar.

Det var dog ikke nok for tvillingerne, som har forsøgt at få ophævet det oprindelige forlig for at kunne starte en ny sag mod Zuckerberg. Tvillingerne måtte dog opgive deres forsøg på at få en ny sag sidste år.

Den kommende Facebook-børsnotering vil også forgylde tvillingerne, som kan glæde sig til at deres aktier bliver mangedoblet i værdi. Penge, som altså nu kommer tilbage til internet-branchen.

I et interview med CNBC fortæller tvillingerne, at de vil tilbyde både kapital og operationel erfaring til iværksættere.

Men de vil hverken afsløre, hvor mange penge de vil investere eller hvilke iværksættere, pengene skal gå til.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere