Artikel top billede

Her er Intels nye mini-computer

Intel har udviklet en ultrakompakt computer, der minder om den billige Raspberry Pi.

Det nye design-koncept Next Unit of Computing (NUC) er en komplet computer som kun måler 10 x 10 centimeter. Intel viste NUC på fagmessen PAX East i starten af april og Platinum Summit i sidste uge, og den bliver beskrevet i en artikel hos ExtremeTech.

NUC er udstyret med en Sandy Bridge i3/i5 processor, to indstikpladser til hukommelses-moduler samt Thunderboldt, HDMI og USB 3.0. Der er også to PCIe-slots, hvor man eksempelvis kunne tilslutte et lydkort.

Ifølge Intel er mini-computeren NUC primært rettet mod digitale skilte og interaktive terminaler - men den kunne også bruges til meget kompakte hjemme-computere.

NUC skulle være en af de mindste komplette pc'er på markedet. Den eneste x86 konkurrent kommer fra VIA, der sælger Nano-ITX (12 cm), Pico-ITX (10 cm) og Mobile-ITX (6 cm) bundkort - men de understøtter kun VIA's egne langsomme processorer.

Intel har formået at presse en fuldt funktionsdygtig i5-processor ned i en ultrakompakt computer - det eneste minus er, at man er begrænset til den indbyggede HD 3000 grafik.

Det er også oplagt at sammenligne NUC med den britiske Raspberry Pi, der blev lanceret i marts. Den lille computer i kreditkort-format indeholder en ARM-processor og integreret grafikenhed samt 256 MB hukommelse. Prisen ligger på omkring 200 kr.

Raspberry Pi er både mindre og lettere end NUC, men ARM-processoren er også meget langsommere end Intels i3/i5.

Prisen for NUC kendes ikke, men ExtremeTech spekulerer på at den kunne ligge omkring 100 dollar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere