Artikel top billede

Foxconn-ansatte truer igen med selvmord

Så er der igen ballade hos Foxconn. I Brasilien truer 2.500 ansatte med strejke, mens en gruppe kinesiske ansatte ville hoppe ned fra et tag.

Selvom Apple har forsøgt at lægge låg på kritikken af arbejdsforholdene hos sin underleverandør Foxconn fortsætter problemerne hos den taiwanesiske it-gigant, der har omkring en million ansatte fordelt over fabrikker i det meste af verden.

Denne gang er der både problemer i Kina og Brasilien. Ifølge Times of India har 200 ansatte på en Foxconn-fabrik i kinesiske Wuhan truet med at springe ned fra fabrikkens tag i protest mod lave lønninger.

Ifølge avisen var det nye ansatte på fabrikken, som protesterede mod at de får lavere betaling end andre arbejdere.

Det hele sluttede fredeligt efter forhandlinger mellem arbejderne og fabriksledelsen og ingen af de ansatte gjorde alvor af truslen om at hoppe ned fra taget.

På den pågældende fabrik bliver der blandt andet fremstillet komponenter til Microsofts Xbox 360 konsol.

I Brasilien må Foxconn også bøvl med arbejderne. Her truer 2.500 arbejdere på en fabrik i Jundiai i staten Sao Paolo med at gå i strejke. Her er der også kritik af de dårlige arbejdsforhold. Fabrikken har i løbet af kort tid ansat 1.000 nye arbejdere uden at udvide faciliteterne for arbejderne.

Der klages over manglende vandforsyning, overfyldte busser og dårlig mad i kantinen.

Den lokale fagforening har nu sat den 3. maj som frist for at få opfyldt dine krav, og truer med strejke hvis forholdene ikke bliver forbedret. Det kan ramme produktionen af iPhone 4 og iPad 2 på fabrikken.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.