Læserne: Her er vores værste it-indkøb

Det er ikke al it-udstyr, som er det rene guld. Her er nogle af læsernes skrækhistorier.

Læserne: Her er vores værste it-indkøb

For nylig bragte vi artiklen "Top 5: Mine værste it-indkøb nogensinde", og vi bad jer læsere om at komme med eksempler på skrækoplevelser med ny elektronik, som bestemt ikke levede op til forventningerne.

Nu har vi samlet de bedste - eller måske nærmere værste - historier, der handler om defekte mobiltelefoner, lunefulde cd-brændere og en bog, som indeholdt "hele" internettet.

Taco-skallen fra Nokia

Tilbage i 2003 ville Nokia ind på spilmarkedet med N-Gage, der både fungerede som mobil og mini-spillemaskine.

Det lød lovende, og forventningerne var enorme.

Men Nokia skuffede fælt sine kunder, blandt andre vores læser Anders Rømer. Han tøver ikke med at udråbe den til sit værste it-køb nogensinde.

Spillemobilen kostede 3.500 kroner inklusive et abonnement i 12 måneder, men telefonen var stærkt selvmordstruet og holdt ikke særlig længe:

"Jeg havde kun haft den i to uger, da jeg fandt ud af, der var en update til den. Hurtig download og opdatering og.... *PUFF*," forklarer Anders Rømer.

Det var umuligt at starte N-Gage, og Anders Rømer fik talt med sit daværende teleselskab og fik en splinterny og opdateret udgave. Men heller ikke den var særlig samarbejdsvillig:

"Jeg købte mit første spil og fik det hurtigt installeret, men mente at loadtiden kunne nedbringes ved at installere spillet på N-Gages interne hukommelse. Og så tænkt, så gjort og *PUFF*," fortæller Anders Rømer. 

Endnu en gang døde en N-Gage mellem hænderne på ham, og han ringede og brokkede sig til en stakkels medarbejder hos Nokias tekniske support.

Det endte med, at han fik annulleret sit abonnement og
investerede i en noget mere simpel telefon - der til gengæld ikke døde fuldkommen uventet.

Hele internettet - på bog

Der var engang, da internettet var ungt, nyt og ukendt land. Det var også dengang, da H.C. Henriksen gjorde et af sine værste it-indkøb. 

Han var taget til den berømte elektronikmesse CeBit i Hannover i 1996 eller 1997.

H.C. Henriksen kan ikke huske det præcise årstal, men han kan huske, at han blev lokket til at købe bogen "Internet Yellow Pages" på messen. 

"Det var simpelthen en telefonbog over internettet, og sælgeren pralede med, at de nu havde ALT indhold fra internettet med i bogen. Og den solgte faktisk rigtigt godt dernede. Den nøjagtige pris husker jeg ikke, men den var rimeligt dyr," fortæller han. 

H.C. Henriksen åbnede kun bogen en enkelt gang og fandt den komplet ubrugelig til noget som helst. Derefter endte den på en hylde. 

"Der stod den i flere år, indtil en barmhjertig sjæl alligevel lod den komme til gavn - som optænding i en brændeovn."

Død projektor til 10.000 kroner

Projektorer er smarte, hvis du har planer om at bygge en hjemmebiograf.

Men popcornene får en meget bitter smag, når billedet pludselig forsvinder.

Det oplevede vores læser Stefan Christensen, som havde investeret i en projektor fra Acer takket være et overtræk i banken.

Maskinen kostede 10.000 kroner.

"Men glæden varede ikke længe, pæren eksploderede hurtigere end forventet, men lang tid efter de 90 dages garanti, der var på projektorpærer dengang," fortæller Stefan Christensen.

Han valgte derfor at købe en ny pære til cirka 2.000 kroner, men det skulle vise sig at være spild af penge:

"Denne glæde varede heller ikke længe, så eksploderede strømforsyningen i projektoren. Det var kort efter, at garantien på selve projektoren var udløbet," siger Stefan Christensen.

Mobilcirkus med LG Arena

Lige før smartphone-bølgen for alvor rullede ind over landet, foretog vores læser Jørn Nicolaisen et af sine værste it-indkøb. 

Han var på udkig efter en ny telefon, og Android var ikke rigtig slået igennem.

Derfor havde Jørn Nicolaisen besluttet sig for at købe en telefon baseret på Microsofts mobile styresystem Windows Mobile, men sådan kom det ikke til at gå.

I stedet endte han med LG Arena:

"Jeg blev overtalt af sælgeren i butikken, som sagde, at LG-telefonen jo understøttede Java. Java havde jeg godt hørt om, og jeg troede, jeg så kunne hente gratis spil på nettet. Det var dog ikke tilfældet, og jeg havde konstant problemer med, at den slukkede af sig selv, og den ikke ville reagere på mine tryk på skærmen," fortæller Jørn Nicolaisen. 

Han fik aldrig udnyttet telefonens potentiale, og da den samtidig kun kunne have 250 beskeder i hukommelsen, var der ikke meget smart-telefon over den.

Den endte derfor blot med at blive brugt som almindelig mobil, og oplevelsen har sat dybe spor: 

"Jeg har stadig svært ved at købe LG-produkter," siger Jørn Nicolaisen. 

Men det er langt fra det eneste produkt, som har været en rigtig dårlig handel for ham. Jørn Nicolaisen husker tilbage på en gammel SCSI-cd-rom brænder, der var mere ustabil end YouSees tv-dækning af fodboldkampe

"Den fejlbrændte så tit, at jeg ikke rigtigt stolede på den, og cd-skiverne kostede cirka 15 kroner stykket, så det kunne hurtigt blive en dyr forretning, hvis man lige skulle brænde nogle filer," fortæller han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.