Artikel top billede

Nettet bliver langsommere

Det er en myte at nettet konstant bliver hurtigere. Faktisk er den gennemsnitlige internet-hastighed faldet med 14 pct. i det sidste kvartal, viser ny rapport.

Den seneste State of the Internet rapport fra Akamai viser at den gennemsnitlige internet-hastighed i verden var på 2,3 Mbps i slutningen af 2011. Det er 14 pct. mindre end tre måneder tidligere. I USA er den gennemsnitlige hastighed faldet med 5,3 pct. til 5,8 Mbps. Faktisk er hastigheden faldet i otte af de ti top-placerede lande i rapporten. På verdensplan er hastigheden faldet i 93 lande og kun steget i 41 lande.

Sydkorea ligger i spidsen globalt set med en hastighed på 17,5 Mbps. I den sydkoreanske by Taegu ligger gennemsnittet på hele 21,8 Mbps og det skulle være en verdensrekord.

Det er uklart, hvorfor den generelle hastighed er faldet i det sidste kvartal af 2011. En af forklaringerne kan være, at mange skifter til langsommere mobile forbindelser. Men Akamai oplyser, at man har fjernet data fra mobilnet i sin statistik.

Akamai leverer ikke selv en forklaring og der er ikke heller ikke andre data i rapporten, som kan forklare hvorfor hastigheden er faldet.

Hvis man sammenligner med internet-forbindelserne et år tidligere, så er hastigheden dog steget med 19 pct. i gennemsnit på verdensplan. Så det lille fald i slutningen af 2011 ændrer altså ikke ved, at båndbredden i det lange løb bliver større.

Rapporten viser også, at det nu kun er 2,5 pct. af forbindelserne, som er på mindre end 256 Kbps.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere