Artikel top billede

Facebook opfordrer til organ-donation

Det sociale netværk vil nu have sine brugere til at fortælle, hvis de har meldt sig som organdonor.

Den 27-årige Facebook-stifter Mark Zuckerberg har startet et nyt initiativ, som skal få flere til at melde sig som organdonor. I et interview med ABC News fortæller han, at ideen til det seneste tiltag opstod i samtaler over middagsbordet med hans kæreste, som er medicin-studerende.

Nu kan Facebook-brugere i USA og Storbritannien melde deres status som registreret organdonor under "Livsbegivenheder" på tidslinjen. Her kan man også fortælle, hvorfor man har besluttet at melde sig og der er links til nationale registre for organdonorer. Denne funktion skal senere udvides til resten af verden.

Mark Zuckerberg og Sheryl Sandberg fortæller om den nye funktion i en blog med overskriften "Organ-donation: Venner redder liv".

Den henviser til, at 114.000 personer i USA og millioner flere verden over venter på en lever, en nyre eller et hjerte til transplantation.

Mange af dem - i gennemsnit 18 om dagen - vil dø mens de venter, fordi der mangler organdonorer.  

En overlæge på John Hopkins Hospital mener ligefrem at der er tale om en "historisk dag" for organ-transplantationer, men organisationen Donation Life California advarer dog om, at en erklæring på Facebook ikke kan erstatte en "rigtig" registrering som organ-donor.

Det er stadig nødvendigt at melde sig i et statsligt register for organ-donorer, hvor man indgår en juridisk forpligtende aftale om at donere sine organer uden familiens samtykke. Hvis man ikke er registreret som donor, kan en Facebook-erklæring kun hjælpe familien med at træffe en beslutning, men den er ikke bindende.

Zuckerberg nævner foruden sin kæreste også den afdøde Apple-chef Steve Jobs som inspiration. Jobs modtog en levertransplation i 2009.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere