Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Trådløst netværk overfører 1 Gbps med laserpointere

Forskere fra Taiwan har bygget et meget hurtigt trådløst optisk netværk med billig teknologi.

To helt almindelige laserpointere med rødt og grønt lys. Det er alt, hvad man behøver for at skabe et trådløst optisk netværk med en hastighed på 1 gigabit i sekundet, skriver ExtremeTech. Forskere fra National Taipei University of Technology i Taiwan har demonstreret, at man kan bygge et superhurtigt netværk uden at bruge en formue.

I et interview med New Scientist siger forskeren Hai-Han Lu, at hele udstyret kun har kostet 600 dollar.

"Du kan selv bygge det derhjemme," siger Hai-Han Lu.

Laserpointere kan altså sende data gennem luftet dobbelt så hurtigt som de fleste usb-kabler eller trådløse routere.

Forskerne har erstattet laserpointernes standardbatterier med en energikilde, der tænder og slukker lyset 500 millioner gange i sekundet. De har så peget de to pointere mod en lyssensor 10 meter væk.

Ved at kombinere de to lasersignaler kommer man op på en samlet båndbredde på 1 Gbps. Den største ulempe er den begrænsede rækkevidde, og det fungerer ikke så godt i tåge, regn eller sne, men til gengæld er der tale om et licensfrit spektrum.

Dermed kan teknologien også bruges i sygehuse, på fly og andre steder, hvor man ikke kan risikere radiointerferens.

Ifølge ExtremeTech skulle dataoverførslen fungere over afstande på op til 25 meter, men det kræver selvfølgelig at laserpointerne faktisk peger direkte mod modtageren. Forskerne mener, at teknologien også kunne bruges til at overføre data mellem smartphones.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital