Artikel top billede

Trådløst netværk overfører 1 Gbps med laserpointere

Forskere fra Taiwan har bygget et meget hurtigt trådløst optisk netværk med billig teknologi.

To helt almindelige laserpointere med rødt og grønt lys. Det er alt, hvad man behøver for at skabe et trådløst optisk netværk med en hastighed på 1 gigabit i sekundet, skriver ExtremeTech. Forskere fra National Taipei University of Technology i Taiwan har demonstreret, at man kan bygge et superhurtigt netværk uden at bruge en formue.

I et interview med New Scientist siger forskeren Hai-Han Lu, at hele udstyret kun har kostet 600 dollar.

"Du kan selv bygge det derhjemme," siger Hai-Han Lu.

Laserpointere kan altså sende data gennem luftet dobbelt så hurtigt som de fleste usb-kabler eller trådløse routere.

Forskerne har erstattet laserpointernes standardbatterier med en energikilde, der tænder og slukker lyset 500 millioner gange i sekundet. De har så peget de to pointere mod en lyssensor 10 meter væk.

Ved at kombinere de to lasersignaler kommer man op på en samlet båndbredde på 1 Gbps. Den største ulempe er den begrænsede rækkevidde, og det fungerer ikke så godt i tåge, regn eller sne, men til gengæld er der tale om et licensfrit spektrum.

Dermed kan teknologien også bruges i sygehuse, på fly og andre steder, hvor man ikke kan risikere radiointerferens.

Ifølge ExtremeTech skulle dataoverførslen fungere over afstande på op til 25 meter, men det kræver selvfølgelig at laserpointerne faktisk peger direkte mod modtageren. Forskerne mener, at teknologien også kunne bruges til at overføre data mellem smartphones.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen