Artikel top billede

Hackere angriber NASA og ESA

Den hidtil ukendte hacker-gruppe med det passende navn The Unknowns hævder, at den ikke er en kopi af Anonymous.

En hacker-gruppe der kalder sig The Unknowns er trængt ind hos ti forskellige virksomheder og organisationer, herunder bilfirmaet Renault, det amerikanske militær og luftvåben, NASA og ESA. Der er også angrebet mål i Thailand, Bahrain og Jordan.

De forskellige angreb er beskrevet i et dokument på Pastebin. Det er en metode, der minder om den kendte hacker-sammenslutning Anonymous. The Unknowns har også lagt skærmbilleder og stjålne data ud for at bevise det elektroniske indbrud.

Men The Unknowns hævder, at der ikke er nogen forbindelse til Anonymous, og gruppen understreger også at man ikke har noget imod den amerikanske regering. En længere programerklæring kan også læses på Pastebin.

"Vores mål er ikke at skade nogen, vi ønsker blot at gøre hele denne internet-verden mere sikker, fordi, den er ganske enkelt ikke sikker og vi ønsker at hjælpe," hedder det.

Desuden tilbyder hackerne, at deres ofre kan få alle informationer om angrebene og de sikkerhedshuller, som man har udnyttet for at komme ind i systemerne. Det kan tænkes, at hackerne vil forlange penge for disse oplysninger.

Både NASA og ESA har bekræftet hacker-angrebet, men afviser at gruppen har fået fat i fortrolige oplysninger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere