Artikel top billede

Mastercard vil gøre det lettere at betale online

Mastercard satser på at få en central rolle i fremtidens digitale betalingstjenester med sin nye PayPass Wallet.

Nu forsøger Mastercard at skabe en fælles platform for håndtering af elektroniske betalinger, som skal være helt uafhængig af betalingsmidlet og den enhed, der bruges til at afvikle transaktionen. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Mastercard.

Med de såkaldte PayPass Wallet Services kan man gemme informationer om alle sine kredit- og betalingskort i samme digitale pung, der også kan knyttes sammen med andre digitale betalings-systemer.

Alle kan åbne en PayPass Wallet konto og indtaste deres kortoplysninger - også selvom man ikke har et Mastercard. I løbet af den kommende tid vil PayPass Wallet dukke op som et betalingsikon hos internet-butikker, hvor man så kan betale for sine bestilte varer med ganske få klik.

Blandt de første partnere som vil bruge systemet er American Airlines og den store boghandler-kæde Barnes & Noble.

I første omgang er PayPass Wallet begrænset til USA, Canada, Australien og Storbritannien, men det skal senere lanceres i hele verden.

PayPass blev lanceret som et system til mobil betaling med Nokia-telefoner allerede for ti år siden. Der findes allerede omkring 300.000 PayPass-stationer rundt omkring i USA, hvor man kan betale trådløst med NFC-teknologi (Near Field Communications).

Dette netværk af NFC-stationer var en af grundene til, at Google indgik et partnerskab med Mastercard sidste år om sit nye betalingssystem til mobiltelefoner, Google Wallet. Det kan bruges til at betale trådløst ved at holde sin telefon i nærheden af en sensor ved kassen.

Men nu kommer Mastercard altså med sin egen konkurrent til Google Wallet.

Der er mange andre konkurrenter på markedet. Foruden det populære PayPal har både Visa og American System også deres egne betalingssystemer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere