Artikel top billede

Sådan styrer du fremtidens smartphone

En sensor i dine sko skal registrere alle dine bevægelser.

På denne uges Conference on Human Factors in Computing Systems (CHI 2012) blev der fremsat mange bud på, hvordan fremtidens computer-grænseflader kommer til at se ud. Et af de mest interessante projekter, kaldet ShoeSense, er udviklet af forskere fra de tyske Telekom Innovation Laboratories og universiteterne i München og canadiske Toronto.

De vil anbringe en sensor i dine sko, som registrerer alle bevægelser med hænderne og armene. Det skal hjælpe i de situationer, hvor man ikke er i stand til at betjene sin smartphone direkte. Brugerens håndbevægelser bliver så omdannet til styresignaler.

I en videodemonstration kan man se en bruger, som bevæger sin finger hen over armen for at ændre lydstyrken på telefonens musikafspiller og bruger tre fingre til at sende en e-mail - alt sammen uden at hive telefonen op af lommen.

Den første prototype bruger Microsofts Kinect-kamera, som er klæbet på skoen, men forskerne mener at sensoren kan gøres så lille, at den kan sættes på et snørebånd.

Hos Google har man allerede udviklet en brille med indbygget display og kamera, som kobles til din smartphone. Her kan man styre telefonen ved at vippe og nikke med hovedet, og man kan også bruge talte kommandoer.

Men ShoeSense-forskerne mener, at det er mere logisk at styre sin smartphone med håndbevægelser end klodsede briller. Desuden kan man indbygge en såkaldt piezo-elektrisk sensor i skoene, så de skaber energi til sensoren når man går.

Ifølge CNET blev der vist mange andre spændende projekter på CHI 2012 konferencen. Google Research viste et system til at generere kode med et touch-interface, Gesture Coder, og flere forskere arbejdet med at gøre skærm-tastaturer mere effektive.

Forskere fra University of Washington og Microsoft Research viste også projektet Soundwave, hvor man kan registrere brugerens gestik helt uden at bruge et kamera. Her bruges den indbyggede mikrofon og højtaler i bærbare computere som en slags radar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere