Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Fyn PC: Kurator er hamrende inhabil

FynPC gik konkurs efter en kommunal praktikant løb med varelageret. Nu viser det sig, at den advokat, som bestyrer boet efter FynPC, er syltet ind i en tidligere sag med kommunen.

Fyn PC var en sydfynsk it-virksomhed, med fem-syv ansatte, som i februar 2012 kunne have holdt 10 års jubilæum, men i stedet nu er gået konkurs.

Baggrunden er, at ejeren Flemming Glensholm sagde ja til at hjælpe Svendborg Kommune, der gerne ville have en ung mand i en besøgsordning. Han skulle bare komme lidt i flæng.

Kommunen var selvforsikret sagde den. Desværre solgte den unge mand forretningens varelager på QXL. Herefter kaldte kommunaldirektør Erik Meldgård Bendorf, besøget for praktik, selv om kommunen ikke har været i stand til at fremvise en praktikaftale. Fordelen for kommunen ved den manøvre var, at hvis der var tale om praktik, så havde kommunen ikke et arbejdsgiveransvar og skal ikke betale Flemming Glensholm erstatning.

Nu viser det sig, at den advokat, der er sat til at bestyre boet efter Fyn PC, er den samme, som forsvarede Svendborg Kommune i en sag for nogle år siden, der handlede om udbetaling af ulovlige refusioner.

"Vi har klaget over, at det er den samme advokat, som forsvarede kommunen dengang, som nu er kurator i den her sag, hvor kommunen er den ene part," fortæller Flemming Glensholm, som mener, at advokaten er gennemført inhabil i den her sag.

To forskellige sager

Skifteretten siger, at der er tale om to forskellige juridiske sager, og at det derfor ikke er et problem, at advokaten er den samme.

"Uanset hvad, så føles det ikke rart at blive holdt væk fra alle beviser og dokumenter i sagen. Jeg skal fremlægge alt for kurator, som, hvis det passer ham, bare tager dokumenterne med og nægter at lade mig læse dem," siger en stærkt utilfreds Flemming Glensholm.

Han skrev så sent som i sidste uge igen til Skifteretten i Svendborg for at få få udleveret forskelligt materiale uden Borch Advokaters tilstedeværelse, fordi han mener, at advokaten fra Borch Advokater er en direkte hindring for at få belyst sagen på ærlig vis.

Alt, hvad der var tilbage af værdi i virksomheden er blevet solgt på auktion for en god måneds tid siden, og Glensholm har bedt om en opgørelse over, hvad der er fjernet fra virksomheden, men intet fået.

Udhulet indefra

Om årsagen til, at den langstrakte sag endte i konkurs, siger Flemming Glensholm.

"Jeg er blevet udhulet indefra og nedefra og har simpelthen ikke kunnet løbe lige så stærkt som de bankrenter, der skal betales," siger Flemming Glensholm og fortsætter:

"Vi er frataget al bemyndigelse, så længe kurator er i gang, og vi kan ikke anlægge et privat søgsmål, for vi har ingen penge. Hver en krone er brugt."

Han er harm over at blive holdt væk fra sagsakter og dokumenter af en kurator, som han mener er inhabil.

"Vi føler os så forurettede, at det er svært at sætte ord på. Det hele bliver solgt omkring os, og kommunen siger, at vi kan bare lægge sag an, men advokaten har frataget os al bemyndighelse, vi har ikke en chance," lyder det fra

CRN har endnu ikke kunnet få en kommentar til sagen fra den pågældende advokat, men forsøger fortsat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere