Artikel top billede

Fyn PC: Kurator er hamrende inhabil

FynPC gik konkurs efter en kommunal praktikant løb med varelageret. Nu viser det sig, at den advokat, som bestyrer boet efter FynPC, er syltet ind i en tidligere sag med kommunen.

Fyn PC var en sydfynsk it-virksomhed, med fem-syv ansatte, som i februar 2012 kunne have holdt 10 års jubilæum, men i stedet nu er gået konkurs.

Baggrunden er, at ejeren Flemming Glensholm sagde ja til at hjælpe Svendborg Kommune, der gerne ville have en ung mand i en besøgsordning. Han skulle bare komme lidt i flæng.

Kommunen var selvforsikret sagde den. Desværre solgte den unge mand forretningens varelager på QXL. Herefter kaldte kommunaldirektør Erik Meldgård Bendorf, besøget for praktik, selv om kommunen ikke har været i stand til at fremvise en praktikaftale. Fordelen for kommunen ved den manøvre var, at hvis der var tale om praktik, så havde kommunen ikke et arbejdsgiveransvar og skal ikke betale Flemming Glensholm erstatning.

Nu viser det sig, at den advokat, der er sat til at bestyre boet efter Fyn PC, er den samme, som forsvarede Svendborg Kommune i en sag for nogle år siden, der handlede om udbetaling af ulovlige refusioner.

"Vi har klaget over, at det er den samme advokat, som forsvarede kommunen dengang, som nu er kurator i den her sag, hvor kommunen er den ene part," fortæller Flemming Glensholm, som mener, at advokaten er gennemført inhabil i den her sag.

To forskellige sager

Skifteretten siger, at der er tale om to forskellige juridiske sager, og at det derfor ikke er et problem, at advokaten er den samme.

"Uanset hvad, så føles det ikke rart at blive holdt væk fra alle beviser og dokumenter i sagen. Jeg skal fremlægge alt for kurator, som, hvis det passer ham, bare tager dokumenterne med og nægter at lade mig læse dem," siger en stærkt utilfreds Flemming Glensholm.

Han skrev så sent som i sidste uge igen til Skifteretten i Svendborg for at få få udleveret forskelligt materiale uden Borch Advokaters tilstedeværelse, fordi han mener, at advokaten fra Borch Advokater er en direkte hindring for at få belyst sagen på ærlig vis.

Alt, hvad der var tilbage af værdi i virksomheden er blevet solgt på auktion for en god måneds tid siden, og Glensholm har bedt om en opgørelse over, hvad der er fjernet fra virksomheden, men intet fået.

Udhulet indefra

Om årsagen til, at den langstrakte sag endte i konkurs, siger Flemming Glensholm.

"Jeg er blevet udhulet indefra og nedefra og har simpelthen ikke kunnet løbe lige så stærkt som de bankrenter, der skal betales," siger Flemming Glensholm og fortsætter:

"Vi er frataget al bemyndigelse, så længe kurator er i gang, og vi kan ikke anlægge et privat søgsmål, for vi har ingen penge. Hver en krone er brugt."

Han er harm over at blive holdt væk fra sagsakter og dokumenter af en kurator, som han mener er inhabil.

"Vi føler os så forurettede, at det er svært at sætte ord på. Det hele bliver solgt omkring os, og kommunen siger, at vi kan bare lægge sag an, men advokaten har frataget os al bemyndighelse, vi har ikke en chance," lyder det fra

CRN har endnu ikke kunnet få en kommentar til sagen fra den pågældende advokat, men forsøger fortsat.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere