Artikel top billede

Kan hackere kapre din elevator?

Hvad sker der, hvis en elevator i en bygning med fem etager sendes til sjette sal?

Hos New York City Housing Authority (NYCHA) frygter man et hacker-angreb på de industrielle kontrolanlæg, som bruges til at styre elevatorer og varmebeholdere i bygninger. NYCHA har ansvaret for 180.000 boliger i New York - og frygter at "hundredtusinder" af liv kan være i fare, hedder det i denne artikel hos Network World.

"Du kunne sørge for, at elevatoren kører hurtigere op eller ned," siger analytiker Steve Ramirez fra  NYCHA og overlader resten til fantasien.

Konsekvenserne kan være endnu mere alvorlige, hvis hackerne trænger ind i de systemer, der bruges til at styre varmebeholdere i bygningerne. Hvis de hæver temperaturen kan det få beholderne til at eksplodere.

For at forhindre den slags cyberangreb har myndigheden fået gennemført en sårbarhedstest af sine systemer og det har afsløret flere sikkerhedshuller.

Men det er ikke nok til at forebygge angreb. Nu vil man udvikle et helt nyt system til cyberforsvar af industrielle kontrolsystemer - en slags omvendt proxy, der analyserer den indkommende trafik og undersøger, om kommandoerne er i modstrid med almindelig sund fornuft.

Det giver eksempelvis ingen mening at sende elevatoren til sjette sal hvis bygningen kun har fem etager.

Truslen kan også komme indefra - måske en fyret medarbejder, der forsøger at hævne sig ved at manipulere med udstyret.

Ifølge Network World har NYCHA nu bedt om forslag til det færdige cyberforsvars-system, men det er stadig usikkert om man overhovedet har råd til at få udviklet systemet. Eller om man blot må leve med risikoen for, at hackere kan overtage kontrollen over byens elevatorer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.